‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSUA a elaborat primul vaccin 100% eficient în combaterea pestei porcine africane

SUA a elaborat primul vaccin 100% eficient în combaterea pestei porcine africane

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Experții guvernamentali și academici din SUA au dezvoltat un vaccin împotriva pestei porcine africane, care s-a dovedit a fi 100% eficient, potrivit Societății Americane pentru Microbiologie, scrie Bloomberg.com.

Vaccinul a fost obținut prin modificarea genetică a tulpinii anterioare a virusului, iar la 28 de zile de la vaccinare (atât vaccinuri cu doză mare, cât și doze mici), porcii au prezentat rezistență la boală.

„Acest vaccin experimental oferă speranțe mari și este capabil să ofere o protecție completă împotriva virusului actual care a provocat focarul prezent în Europa de Est și Asia”, a declarat Douglas Gladue, departamentul agriculturii, SUA.

La moment, virusul este prezent în 50 de țări europene și asiatice, care generează 75% din producția mondială de carne de porc.

În octombrie, Rabobank a declarat că numărul de porci din China (care reprezintă aproximativ jumătate din producția mondială) a scăzut cu 50% în opt luni: unele dintre animale au murit în urma virusului, altele au fost sacrificate ca parte a măsurilor de carantină pentru a stopa răspândirea acestuia.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›