Statele membre ale Uniunii Europene au produs, în anul 2017, circa 10,2 de milioane de tone de cașcaval. Țara care a produs cea mai mare cantitate este Germania cu 2,2 milioane de tone sau 22% din producția totală, scrie ec.europa.eu.
Potrivit Biroului European de Statistică, Germania este urmată de Franța care a produs 1,9 milioane de tone de cașcaval (19%) și Italia – 1,3 milioane de tone (13%).
Aproximativ 5,2 milioane de tone de brânză, în valoare de 20,8 miliarde de euro, au fost exportate de statele membre ale UE în anul 2017, în mare parte (4,4 milioane de tone) fiind comercializate în cadrul UE.
Germania a fost și cel mai mare exportator de cașcaval (1,2 milioane tone exportate în 2017 sau 23% din totalul exporturilor statelor membre), urmată de Olanda (0,9 milioane tone, sau 17%) și Franța (0,7 milioane tone, sau 13%).
Astfel că, în anul 2017, 830 de mii de tone de brânză produse în UE au fost exportate în țările ce nu sunt membre a Uniunii. Statele Unite au importat 140 de mii de tone (circa 17%), Japonia – 95 de mii de tone (11%), Elveția – 60 de mii de tone (7%), Coreea de Sud – 45 de mii de tone (5%) și Arabia Saudită – 40 de mii de tone ( 5%).Iar țara membră UE care a importat cea mai mare cantitate de brânzeturi produse în țările care nu sunt membre UE este Elveția, căreia îi revine aproape 90%. Elveția a fost urmată de Noua Zeelandă și Norvegia.
E sunt confuz
🫤