‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTehnologii inovatoare la instituțiile agricole din Moldova

Tehnologii inovatoare la instituțiile agricole din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Colegiul agrar-tehnic M.V. Frunze din Tiraspol și de la Colegiul tehnic agricol din Svetlii au acces la tehnologii moderne – cursurile de scurtă durată privind operarea dronelor agricole au fost recent lansate pe ambele maluri ale Nistrului.

Pentru a îmbunătăți calitatea educației și pentru a spori atractivitatea studiilor agricole în aceste instituții, cu sprijinul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală (PCRR), finanțat de USAID Moldova, s-a achiziționat echipamentul necesar pentru lecții practice și teoretice.

Înainte de lansarea cursurilor pentru studenți, au fost instruiți și profesori ai colegiilor.

La prima rundă de cursuri s-au înscris 40 de studenți din colegiile respective, iar la evenimentul de lansare au participat nu doar tinerii și profesorii, ci și antreprenorii din sectorul agricol.

Acesta este un pas important în direcția dezvoltării durabile a agriculturii și a integrării tehnologiilor moderne în practica agricolă din toate regiunile Moldovei.

Cursurile fac parte din grantul PCRR „Dezvoltarea unei platforme de cooperare între asociații, producătorii agricoli și instituțiile de învățământ agricol de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru a îmbunătăți calitatea educației, studiilor și implementarea tehnologiilor inovative în agricultură”, implementat de Asociația Obștească „Belii Most”.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›