‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 17 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTehnologiile inovative atrag tinerii în agricultură - Master class la Colegiul Agroindustrial din Ungheni

Tehnologiile inovative atrag tinerii în agricultură – Master class la Colegiul Agroindustrial din Ungheni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) a desfășurat un master class în cadrul proiectului „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord”.

Evenimentul a avut loc în ziua de 15 mai la Colegiul Agroindustrial din Ungheni cu activa participare a companiei IFarms, specializată în soluții inteligente de digitalizare a agriculturii.

Aproape 40 de elevi și profesori din instituție au profitat de ocazia să asiste la prezentarea celor mai inovative soluții pentru digitalizarea agriculturii.

Ion Bodrug, președintele ACETI, a menționat că tehnologiile inovaționale au devenit rapid o parte de nelipsit în dezvoltarea durabilă a agriculturii și schimbarea pozitivă a percepției societății despre agricultură.

ion bodrug

Alexandr Perjan, reprezentant iFarms, a prezentat aplicația mobilă iFarms, care permite, la propriu, gestionarea unei afaceri în agricultură din buzunar.

alexandr perjan

Soft-ul permite, bazându-se pe datele colectate de la diferiți senzori, stații meteo, capcane pentru insecte și date specializate de pe satelit, furnizarea de date și prognoze cu recomandări pentru perioadele de semănat, fertilizare, irigare, combatere a dăunătorilor și prevenire a bolilor, date despre dezvoltarea vegetației și alte informații relevante pentru eficientizarea lucrărilor efectuate în gospodărie și, implicit, creșterea substanțială a randamentului acesteia.

‹ adv ›

Platforma iFarms oferă utilizatorilor săi acces permanent la 16 module gratuite pentru digitalizarea terenurilor agricole, dar și la 18 module premium, care cuprind toate aspectele unei afaceri sănătoase în agricultură.

Tinerii și-au manifestat interesul față de noile tehnologii, au descărcat aplicația iFarms în propiile telefoane și au încercat să analizeze practic starea vegetației și alți parametri de pe unele loturi agricole, primind recomandări pentru lucrările necesare de efectuat pentru buna dezvoltare a culturilor.

Potrivit lui Ghenadie Berdea, directorul adjunct al Colegiului Agroindustrial din Ungheni, în ultimii ani se observă o creștere semnificativă a interesului elevilor pentru agronomie, lucru datorat în mare parte tehnologiilor inovative care vin să eficientizeze sectorul agricol.

‹ adv ›

La master class au fost puse și bazele a încă unuia dintre cluburile AgTech, care vor fi create la instituțiile de învățământ profesional tehnic cu profil agricol, cu participarea studenților pasionați de tehnologii.

Proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă pentru Nord” este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) și este implementat de către ACETI, în colaborare cu partenerii de dezvoltare.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›