miercuri, 1 mai, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeTop 6 hibrizi de floarea soarelui Nuseed recomandați pentru 2024

Top 6 hibrizi de floarea soarelui Nuseed recomandați pentru 2024

Recomandate

Pregătirile pentru noul sezon sunt în toi, iar alegerea hibrizilor potriviți pentru condițiile și cerințele din fermă devine o preocupare pentru mulți fermieri. Dacă încă nu ați ales pe ce varietăți veți miza, vă prezentăm top-ul a 6 hibrizi de floarea soarelui Nuseed, care au devenit preferații în mai multe ferme.

Lider mondial în genetica hibrizilor de floarea soarelui pentru consum, Nuseed descătușează potențialul plantelor oferind valoare BEYOND YIELD.

1. N4H469 CL – caracteristici agronomice excepționale și rezistență la Orobanche rasa H

Unul dintre cei mai recomandați hibrizi Nuseed este N4H469 CL, hibrid de floarea-soarelui uniform cu o productivitate mare și ulei de cea mai bună calitate.

Adaptat pentru tehnologia Clearfield®, hibridul N4H469 CL, pe lângă potențialul productiv înalt, N4H469 CL oferă o vigoare bună la răsărire și înflorire uniformă, este tolerant la secetă și cele mai importante boli.

Pe lângă acestea, hibridul N4H469 CL vă mai oferă:

 • Rezistență genetică la Orobanche rasa H
 • Înflorire uniformă
 • Toleranță bună la Sclerotinia.

2. N4H471 CL – conținut ridicat de acid oleic

Hibridul de floarea-soarelui N4H471 CL, la fel, are rezistență genetică la Orobanche rasa H și este conceput pentru sistemul Clearfield®.

Pe lângă o vigoare bună la răsărire, toleranță bună la secetă și uniformitate la răsărire, N4H471 CL s-a remarcat prin conținutul ridicat de acid oleic, care poate ajunge până la 90% în cazul aplicării practicilor agricole adecvate.

3. NHK12M010 – hibrid High Oleic cu performanță dovedită

O altă opțiune excelentă pentru cultivatorii de hibrizi High Oleici este hibridul de floarea soarelui NHK12M010, ce asigură un randamentul înalt, cu o bună sănătate a plantelor pe toată perioada de vegetație.

Hibridul este rezistent la majoritatea raselor de mana florii-soarelui și adaptat tehnologiei Clearfield®.

NHK12M010 se mai caracterizează prin:

 • Hibrid semi-tardiv
 • Potențial de producție ridicat și plante cu aspect sănătos până la recoltare
 • Bună toleranță la secetă
 • Prin aplicarea celor mai bune tehnologii agricole, nivelurile ridicate de acid oleic pot ajunge până la 90%.

4. N4H302 E – preferat pentru performanță

N4H302 E este un alt hibrid de floarea-soarelui cu un conținut de acid oleic foarte bun, fiind o opțiune foarte bună pentru fermierii care preferă erbicidul ExpressSun®.

Pe lângă o vigoare bună de răsărire și o toleranță bună la secetă, N4H302 E vă oferă:

 • Uniformitate foarte bună la răsărire
 • Poziționare optimă a calatidiului împotriva arsurilor solare
 • Tulpină robustă și aspect uniform a culturii
 • Aspect sănătos al plantelor pe toată perioada de vegetație.

5. N5LM307 – hibrid de floarea soarelui de top în majoritatea regiunilor

Cu o stare de sănătate la final de sezon și o capacitate de autosusținere a tulpinii bune, hibridul semi-tardiv N5LM307 este o alegere excelentă pentru piețele de semințe decorticate și nedecorticate.

Productivitate ridicată și utilizarea variată vă oferă și mai multă flexibilitate, la care se adaugă uniformitarea și maturitatea semi-tardivă.

Printre avantajele N5LM307 se mai numără:

 • Vigoare foarte bună după răsărire
 • Raport excelent între miez și coajă
 • Rezistență foarte bună la cădere.

6. X9767 – preferat de procesatori

Top-ul celor 6 hibrizi recomandați îl încheie hibridul de floarea soarelui tardiv X9767, care are o productivitate ridicată și se declară a fi deosebit datorită semințelor sale cu dungi. Acesta vă oferă flexibilitate fiind pretabil pentru consum, decorticat sau ca hrană pentru păsări.

Hibridul a devenit preferatul procesatorilor datorită raportului bun între miez și coajă, MMB mare. Acest hibrid asigură protecție excelentă împotriva manei florii-soarelui, venind în sprijinul cultivatorilor din zonele cu risc ridicat.

Pentru mai multe detalii despre soluțiile Nuseed, accesați acest link, iar dacă nu vă puteți determina care hibrid ar fi potrivit pentru ferma dvs, apelați la distribuitorii Nuseed în Republica Moldova.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale