duminică, 23 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeTratamentul profilactic al livezilor și viilor - fungicidul Gart® de la Ukravit

Tratamentul profilactic al livezilor și viilor – fungicidul Gart® de la Ukravit

Recomandate

Utilizarea fungicidelor are o deosebită importanță în creșterea fructelor și strugurilor, mai ales în condițiile sezonului 2020, care va fi unul dificil în ceea ce privește combaterea bolilor, după cum prognozează experții. Prin urmare, pentru a asigura o recoltă bogată și profit, urmează de planificat în prealabil tratamentele cu fungicide.

În perioada de vegetație, fructele și strugurii sunt afectați de numeroase boli cauzate de infecțiile fungice, precum mucegaiul, rapănul, făinarea, clasterosporioza, monilioza, cocomicoza și altele. Cu toate acestea, tratamentul din timp cu fungicid poate nu doar combate boala, dar și o preveni. Pentru aceasta, în primăvară se recomandă utilizarea fungicidului Gart® (din gama produselor de marca UKRAVIT), care are nu doar efecte profilactice, dar și curative.

Pordusul Gart®:

  • Formulare – WP (pulbere umectabilă);
  • Substanță activă – hidroxid de cupru, 770 g/kg;
  • Fungicid de contact, compatibil cu multe pesticide, cu excepția celor organofosforice și celor cu reacție acidă;
  • Norma de consum – 2,5 – 3,0 kg per ha;
  • Substanța activă este absolut inofensivă pentru plante și mediul ambiant;
  • Tratamentele pot fi efectuate la intervale de 7-10 zile, în dependență de condițiile climaterice și fondul infecțional;
  • Perioada de așteptare de la ultimul tratament până la strângerea roadei – 30 zile în cazul strugurilor, 20 zile – la măr și tomate.

Important! La pregătirea soluției de lucru este important de a analiza duritatea apei (pH-ul) mai joasă de 5 sau mai ridicată de 10. Astfel, este evitată descompunerea produsului până la oxid de cupru.

Principalul avantaj al preparatului Gart® este că începe să acționeze imediat după utilizare: previne o gamă largă de boli fungice la sâmburoase, struguri, precum și la legume. Chiar și atunci când simptomele bolilor deja se fac văzute în culturi, cuprul, care face parte din produsul Gart, perturbă metabolismul agentului patogen, împiedicând dezvoltarea ulterioară a acestuia, drept urmare, făcându-l pe acesta să se distrugă. În plus, stropirea în stadiile incipiente cu Gart® protejează culturile de înghețurile timpurii și asigură dezvoltarea lor ulterioară normală.

De mare importanță este oportunitatea economică de utilizare a produsului: pentru o eficiență ridicată se aplică o normă mică de produs.

Prin urmare, tratamentul profilactic cu fungicidul Gart® va proteja în mod sigur livezile și viile de boli periculoase și va oferi o recoltă bogată fără costuri în plus și fără daune mediului înconjurător.

Reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova este compania OBEREGAGRO!

Pentru mai multe detalii despre produs:

Oberegagro
Oberegagro
OBEREGAGRO - reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale