‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 23 februarie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina consideră drept „neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ucraina consideră drept „neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept „neadecvată” decizia Comisiei Europene de a prelungi, până pe data de 15 septembrie, restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina în anumite state membre UE, transmite Reuters, scrie agrobiznes.ro.

Executivul comunitar a decis luni că restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia se prelungesc până pe data 15 septembrie.

„Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei din Ucraina consideră drept neadecvată decizia Comisiei Europene de a prelungi restricţiile la importurile de produse agricole ucrainene până la data de 15 septembrie”, a anunţat instituţia care îşi exprimă speranţa că nu va exista o nouă prelungire.

În luna iunie 2012, UE a liberalizat, pentru o perioadă iniţială de 12 luni, toate importurile din Ucraina în ideea de a ajuta autorităţile de la Kiev să contracareze invazia rusească.

Luna trecută, Executivul comunitar a decis să prelungească, pentru încă un an, eliminarea tarifelor vamale pentru importurile din Ucraina.

Însă Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia s-au plâns că, odată cu eliminarea tarifelor vamale, au crescut exploziv importurile de cereale ieftine din Ucraina, astfel că producţia locală a devenit neprofitabilă.

Toate aceste importuri au distorsionat pieţele ţărilor est-europene şi le-au provocat agricultorilor pierderi compensate doar parţial prin despăgubirile aprobate de Comisia Europeană.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii