‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 1 mai, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina vrea să majoreze de două ori producerea rapiței în anul 2017

Ucraina vrea să majoreze de două ori producerea rapiței în anul 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ucraina vrea să majoreze volumul de producere a rapiței în anul 2017 de 2,1 ori. Aceasta creștere se va face datorită majorării suprafeței de însămânțare, a afirmat academicianul ucrainean de la Institutul Economiei Agricole Victor Meseli-Veseleak, scrie latifundist.com.

„Recoltarea soiei se va micșora cu circa 3,7% în comparație cu rezultatele semnificative din anul 2016. După o creștere permanentă în anii precedenți, cantitatea producerii a floarei de soare se va stabiliza în anul 2017 – mai exact se va micșora cu 4.9% în comparație cu anul trecut”, a menționat Victor Meseli-Veseleak.

Acesta a adăugat că și cantitatea grâului recoltat va fi mai bogată – cu 1,2% mai mult în comparație cu anul trecut – 26,3 milioane de tone. Totodată, ucrainenii se așteaptă la o reducere de producere a porumbului (cu 2%) și a orzului (cu 8%). Scăderea estimativă a randamentului de până la 4,16 tone pe hectar va fi compensată prin majorarea terenurilor pentru însămânțare pentru diferite culturi cu 2,2%.

Valoarea reală a producției agricole brute (PAB) în anul 2017 a constituit 253,6 miliarde hrivne, cu 0,2% mai puțin decât în anul 2016.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›