‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn focar de pestă porcină - depistat în raionul Leova

Un focar de pestă porcină – depistat în raionul Leova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La data de 14 august 2021, Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor Cantemir (cu raza de acoperire Leova), a confirmat un focar de Pestă Porcină Africană, în comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Potrivit informațiilor Leova.org, Comisia Raională petru Situații Excepționale, convocată în ședință de lucru în regim de urgență la data de 14 august 2021, a decis instituirea regimului de carantină în com. Hănăsenii Noi pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 14 august 2021, cu posibilitatea prelungirii acestui termen în cazul aparației altor focare.

În acest context, au fost create două filtre de dezinfectare și control la intrarea și ieșirea din localitatea Hănăsenii Noi, sub controlul Inspectoratului de Poliţie Leova.

În perioada carantinei este interzisă comercializarea cărnii de porc și scoaterea ei de pe teritoriul comunei. Sacrificarea porcilor pentru uz personal este interzisă pe o perioadă de 14 zile. 

De asemenea, este sistată comercializarea cărnii de porc în piața din or. Leova pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 august.  

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›