‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn grup de investitori italieni propun fermierilor autohtoni cultivarea fasolei în bază de contract

Un grup de investitori italieni propun fermierilor autohtoni cultivarea fasolei în bază de contract

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup de investitori italieni sunt dispuși să inițieze parteneriate cu producătorii agricoli autohtoni pentru cultivarea culturii de fasole, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Investitorii consideră oportună ideea de a crește pe teritoriul țării noastre leguminoase cum sunt fasolele și lintea, argumentând că ar fi la mare căutare în Europa.

Vasile Șarban, secretar de stat, a remarcat că, proiectul investițional ar putea aduce beneficii economice ambelor părți și că, în perspectivă, ar fi o soluție de sporire a conținutului de elemente nutritive în sol.

Părțile au analizat care ar fi cele cele mai potrivite zone și soluri pentru amplasarea corectă a culturii de fasole. La fel, au fost examinate premisele pentru obținerea unor recolte cât mai mari.

În context, Vasile Șarban a sugerat investitorilor să discute și cu cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, pentru a obține date științifice despre cultivarea soiurilor de fasole pe teritoriul țării noastre.

‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›