‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn nou mecanism de calcul al plății pentru posesia și folosința terenurilor din categoria...

Un nou mecanism de calcul al plății pentru posesia și folosința terenurilor din categoria fondului apelor – spre aprobare în Parlament

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un proiect de lege care prevede stabilirea cuantumului locațiunii pentru terenurile fondului apelor a fost examinată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Inițiativa legislativă, care aparține președintei Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, Larisa Voloh, are ca scop ajustarea cadrului normativ existent în vederea valorificării corespunzătoare a terenurilor fondului apelor și a terenurilor fondului silvic proprietate publică, precum și a preluării dreptului de administrare asupra acestor terenuri proprietate a statului de către entitatea responsabilă de administrarea resurselor de apă și a celor silvice. 

Proiectul prevede ca plata chiriei inițiale de expunere la licitație pentru adjudecarea dreptului de posesie și de folosință a terenurilor fondului apelor să fie calculată conform unei metodologii aprobate de Guvern.

La calcularea plății anuale a chiriei și redevenței pentru terenurile fondului apelor ocupate de construcții hidrotehnice entitatea administratoare va aplica coeficientul de micșorare de 0,01, iar pentru terenurile libere de construcții – coeficientul de 0,8.

Noile modificări au survenit urmare a faptului că, în actele normative actuale, nu este prevăzut un tarif pentru locațiunea/redevența terenurilor din categoria de destinație a fondului apelor, fiind aplicat, prin analogie, tariful pentru terenurile cu destinație agricolă.

Totodată, proiectul propune completarea Legii privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura cu noțiunea vivieră flotabilă, care reprezintă o instalație plutitoare, alcătuită dintr-un cadru poliedric cu pereți din plasă, destinată creșterii peștilor sau altor viețuitoare acvatice.

‹ adv ›

Proiectul va fi propus spre examinare și aprobare în plenul Parlamentului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›