sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
Acasă Advertoriale Un nou mix tehnologic de tratare a semințelor pentru culturi mai puternice de la Corteva Agriscience™

Un nou mix tehnologic de tratare a semințelor pentru culturi mai puternice de la Corteva Agriscience™

0
Un nou mix tehnologic de tratare a semințelor pentru culturi mai puternice de la Corteva Agriscience™

Geneva, Elveția, 20 august 2019 – O nouă familie de produse pentru tratarea semințelor vine în ajutorul fermierilor în efortul acestora de a se adapta condițiilor de mediu din agricultură, mereu în schimbare. Aceștia sunt presați de fenomene precum schimbările climatice și înmulțirea dăunătorilor.

Tehnologiile LumiGEN™, dezvoltate de Corteva Agriscience pentru tratarea mărcilor de semințe din portofoliul propriu – Pioneer® și Brevant™-, sunt un pachet Premium SAT (Seed Applied Technology – Tehnologii aplicate semințelor) cu o abordare integrată, holistică care ajută fermierii să obțină cele mai bune rezultate în culturi. Produsele includ fungicide precum Lumisena™ și Lumiflex și insecticide ca Lumiposa® aplicate direct în procesul de tratare a semințelor.

Această tehnologie inovatoare și precisă dispune de versiuni menite să protejeze trăsăturile genetice ale semințelor cu performanță ridicată în fața atacurilor insectelor și ciupercilor, respingând, în același timp, păsările. De asemenea, ajută semințele să facă față factorilor de stres de mediu de tipul schimbărilor climatice sau secetei.

Tehnologiile LumiGEN sunt disponibile pentru tratarea semințelor de rapiță, porumb și floarea soarelui reușind să diminueze riscurile în producție și ajutând planta să se dezvolte armonios încă din primele etape prin conexiunea în sol pe care o oferă datorită unui sistem radicular puternic. Semințele tratate au toleranță superioară la factori de stres și permit înființarea culturilor din timp, rezultatul constând în obținerea unor randamente mai bune.

Tratarea directă a semințelor prin SAT, fără aplicarea de soluții în câmp, contribuie la reducerea amprentei agriculturii asupra mediului luând în considerare și așteptările consumatorilor.

„Corteva Agriscience și-a luat angajamentul de a oferi fermierilor soluții menite să combată provocări actuale din domeniu. Acest standard superior de tratare a semințelor va ajuta fermierii din Europa să gestioneze riscurile din procesul de producție începând cu faza de semănat și continuând cu primele etape de evoluție ale plantei. Tehnologiile LumiGEN oferă culturilor protecția necesară în faza de semănat ajutând fermierii să se bucure de recolte bogate. Sperăm că acest standard inovator de tratare a semințelor va permite fermierilor maximizarea randamentului și a profitabilității și adaptarea la cererile societății, cultivând plantele necesare azi și pentru generațiile care ne vor urma”, a declarat Nicolas Perraud, Manager Europa pentru Tehnologii SAT aplicate semințelor din portofoliul Corteva Agriscience.

  • Lumisena™, fungicid aplicat pe semințe cu tehnologie avansată de combaterea manei la floarea soarelui, va fi lansat în Serbia și Ucraina în anul agricol 2020 și în statele UE din 2021.
  • Lumiposa® este un insecticid aplicat pe semințe cu performanțe demonstrate timp de trei sezoane, urmând a deveni standard în statele UE pentru culturile de toamnă de rapiță pentru ulei.
  • Lumiflex™ este cel mai recent fungicid aplicat semințelor de porumb cu acțiune cu spectru larg. A fost deja înregistrat în Franța urmând ca utilizarea sa să fie extinsă în statele UE pe parcursul anului viitor.

Despre Corteva Agriscience™

Corteva Agriscience™ oferă agricultorilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie pentru a le permite maximizarea randamentului și a rentabilității – inclusiv unele dintre cele mai recunoscute branduri din agricultură: semințele Pioneer®, Granular®, Brevant ™, dar și produse premiate pentru protecția culturilor – introducând în același timp și noi produse pe baza inovațiilor din chimie și tehnologie. Compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind astfel la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publică independentă în data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.