‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn nou soi de cartof roșu va fi scos în vânzare în această toamnă

Un nou soi de cartof roșu va fi scos în vânzare în această toamnă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un nou soi de cartof roșu va fi scos în vânzare în această toamnă în Statele Unite ale Americii, dar și în Canada. Este vorba de cartofii Golden Red, deosebiți atât la aspect cât și la gust. Sunt roșii la culoare și au un gust dulce-cremos, potrivit specialiștilor.

„În comparație cu cartofii roșii obișnuiți, aceștia au o piele roșie vibrantă, cu un interior galben bogat și un gust dulce cremos” susțin agronomii care au lucrat la elaborarea acestui soi, citați de potatopro.com

Acest soi de cartofi a fost plantat pentru prima dată în Olanda, unde s-a dovedit a avea un randament destul de bun, a demonstrat și rezistență la boli și dăunători. Ulterior, a fost plantat și pe terenuri agriole din Statele Unite ale Americi și Canada, unde de asemenea s-a dezvoltat, a crescut și a rodit bine.

Dincolo de aspectul său destul de plăcut, datorită culorii de roșu intens a cojii, leguma a demonstrat și calități gustative deosebite. Potrivit bucătarilor străni, salata din acești cartofi este absolut delicioasă.

„Odată gătită, își păstrează forma și textura mult mai bine decât cartofii obișnuiți. Atunci când îl tăiați după fierbere, nu se rupe și nu devine moale, ceea ce îl face ideal pentru o salată de cartofi. Este recomandat, de asemenea, consumatorilor fie fiert, prăjit sau copt” susțin bucătarii străini.

Cartofii premium Golden Red vor fi disponibili în magazinele și supermarketurile din SUA și Canada din această toamnă, însă deocamdată nu se cunoaște cât ar costa un kilogram de cartofi roșii Golden Red.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›