‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUnde se pot adresa apicultorii pentru a obține informații despre speciile de arbori și...

Unde se pot adresa apicultorii pentru a obține informații despre speciile de arbori și arbuști meliferi cultivate la noi în țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O problemă a unor apicultori a ajuns a fi faptul că nu dețin informații despre amplasarea speciilor de arbori și arbuști meliferi cultivate pe teritoriul țării. Potrivit acestora, dobândirea informației necesare este anevoioasă, ba chiar imposibil de obținut în unele regiuni.

„Am dori să avem acces la informații privind zonele unde sunt amplasate speciile melifere. Dacă nu cunoaștem sau nu avem acces în unele livezi, ar fi bine să știm cel puțin pădurile unde aceste specii sunt. Am încercat să obținem astfel de date, însă suntem foarte puțini apicultori care au reușit”, a explicat Iuliana Popa, administrator în cadrul unei întreprinderi apicole.

În acest context, Agrobiznes a solicitat informații la acest subiect de la reprezentanții Agenției Moldsilva.

„La moment, este disponibilă doar Harta Pădurilor, însă, spre regret, în aceasta nu sunt indicate speciile melifere. Începând cu luna februarie a acestui an, Moldsilva este partener al unui proiect ce prevede inclusiv elaborarea unei hărți interactive a speciilor de arbori meliferi. Totodată, în cadrul acestui proiect se prevede și colaborarea cu apicultorii pentru a-i ajuta să identifice mai ușor aceste locuri, numărul de stupi ce pot fi amplasați și alte informații importante pentru cei ce merg în pastoral. La moment, pentru ca apicultorii să afle detalii despre amplasarea speciilor melifere, recomandăm acestora să se adreseze întreprinderilor silvice din teritoriu”, ne-a explicat Ion Vulpe, reprezentant Moldsilva.

Ion Vulpe recomandă apiculturilor să solicite informații de la întreprinderile de stat din subordinea Agenției Moldsilva. Pentru mai multe detalii accesați acest link.

„Pentru fiecare întreprindere sunt indicate datele de contact. Momentan, acestea sunt sursele reale de unde apicultorii pot solicita informație”, a conchis Ion Vulpe.

Totodată, apicultorii se pot adresa la primăriile din zonă pentru a afla date despre producătorii agricoli cu care ar putea să colaboreze.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›