‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUnele stații PECO au afișat noi prețuri la carburanți

Unele stații PECO au afișat noi prețuri la carburanți

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Petroliștii au ridicat prețurile. În mai puțin de două săptămâni au fost înregistrate două scumpiri la carburanți, scrie Autoexpert.md.

Astfel, pe 10 ianuarie, au fost majorate prețurile în mediu cu 30 de bani pentru benzină și motorină, iar pentru gaz – cu 70 de bani. De astăzi 17 ianuarie, pentru benzina A95 și A98 vom plăti în medie cu 55 de bani mai mult, adică 19.25 lei și, respectiv, 19.85 lei. Șoferii care alimentează autoturismele cu motorină vor plăti 17.05 lei per litru, adică mai mult cu 65 de bani.

GPL-ul costă acum în funcție de stația PECO de la 11.05 până la 11.25 lei pentru un litru, ceea ce înseamnă o majorare cu 1.20 – 1.50 de lei.

FOTO: autoexpert.md

Menționăm că, încă nu toate stațiile de alimentare au afișat noile prețuri.

Amintim că, după ce în 2019 a fost modificată legea, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili acum, de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›