‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUSAID: Dezvoltarea sectorului zootehnic și a afacerilor non agricole în zonele rurale, direcții viitoare...

USAID: Dezvoltarea sectorului zootehnic și a afacerilor non agricole în zonele rurale, direcții viitoare de dezvoltare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a avut o întrevedere la MAIA cu Jeff Bryan, șeful Misiunii USAID în Moldova. Oficialii au discutat prioritățile de asistență ale USAID, concentrându-se asupra dezvoltării sectorului agricol și rural.

Vladimir Bolea a prezentat proiectele cheie care au modernizat agricultura din Moldova, evidențiind impactul pozitiv în producția de vinuri apreciate global. Prin susținerea financiară a USAID, s-a creat infrastructura necesară depozitării fructelor, facilitând astfel gestionarea eficientă a producției.

„Acum toate eforturile sunt îndreaptate spre sprijinirea micilor producători, promovând unități de procesare la scară mică și agropensiuni. Crearea Camerelor Agricole și consolidarea Oficiului Horticulturii sunt pași importanți pentru o agricultură sustenabilă în Moldova”, a menționat Vladimir Bolea

Jeff Bryan a apreciat reformele și orientarea pro-europeană a țării, confirmând sprijinul USAID în dezvoltarea sectoarelor agricole competitive și a democrației. Asistența financiară va continua pentru sectoarele ce generează plus valoare în agricultură.

Proiectele USAID au contribuit la stimularea competitivității în vinificație și agricultură, evidențiind importanța colaborării pentru viitorul durabil al Moldovei.

Direcțiile viitoare includ consolidarea științei agricole și cercetării, modernizarea laboratoarelor pentru a accelera exportul în UE și sprijinirea complexului agroindustrial.

Colaborarea extinsă va include și dezvoltarea sectorului zootehnic și a afacerilor non agricole în zonele rurale, transformându-le în atracții turistice.

‹ adv ›

Vladimir Bolea și Jeff Bryan au convenit să colaboreze în continuare pentru transformarea agriculturii și asigurarea unui viitor prosper și durabil acestui sector.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›