Cererea de usturoi decoji pe piața europeană este în creștere rapidă. Experții consideră că această piață este singura ce înregistrează o asemenea ascensiune, scrie FreshPlaza.

Cu câțiva ani în urmă, usturoiul decojit era solicitat, în special în SUA și Canada. Astăzi, acest produs câștigă popularitate și în țările europene, iar China este considerată principalul furnizor unde se cultivă 80% din volumul global de usturoi.

După cum menționează Kevin Chen de la Shandong Sinofarm Food Co., Ltd decojirea usturoiului este un proces destul de complex. Acesta include tăierea, curățarea, spălarea și dezinfectarea. Usturoiul decojit din China este exportat în principal în Olanda, Germania, Marea Britanie, dar și alte țări europene.

Prețul usturoiului decojit este mai mare decât a usturoiul întreg și din această cauză costul de procesare a acestui produs are o valoare adăugată mai mare. În același timp, potrivit producătorilor chinezi, aceștia nu se confruntă cu o concurență intensă pe piața mondială. Astfel că, la moment China se concentrează pe extinderea piețelor de desfacere pentru acest produs.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here