‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVacile elvețiene, adăpate cu elicopterele

Vacile elvețiene, adăpate cu elicopterele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Codul roșu de caniculă care s-a instalat în Europa le dă mari bătăi de cap nu doar oamenilor, ci și animalelor.  Întrucât vacile care pasc în localitățile montane din Elveția au rămas aproape fără nicio sursă de apă, militarii armatei naționale au decis să le sară în ajutor. Ei transportă cu elicopterele apă din lacuri și alimentează bazinele amplasate în diverse cantoane. Astfel,  într-o săptămână, aparatele de zbor transportă aproape șapte milioane de tone de apă pentru  aproximativ 22.000 de bovine.  Fermierii spun că ajutorul militarilor este foarte oportun, deoarece creșterea animalelor reprezintă principala lor sursă de venit.

Confortul termic al bovinelor se situează între 5 și 20 de grade Celsius. Dacă temperaturile sunt mai mari, atunci nu e bine deloc, spune un agricultor elvețian, citat de 24heures.ch. Pe o vremea toridă ca asta, vacile dau cu 20 la sută mai puțin lapte.  Totodată, în această perioadă, animalele sunt mai predispuse la avorturi spontane, a precizat fermierul.

Este pentru a doua oară când fermierii din Țara Cantoanelor solicită ajutorul soldaților. Prima oară s-a întâmplat în 2003, atunci când Elveția s-a confruntat cu temperaturi similare cu cele din vara aceasta.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›