Vasile Iacob: Atonik este unul din secretele obținerii producțiilor ridicate la cultura de cereale

329
Link sponsorizat

Produsul care sporește producția de grâu cu 10-15%!

Fiecare fermier are micile sale secrete care îl ajută să obțină producții ridicate an de an, indiferent de condițiile climatice. Puțini sunt, însă, acei fermieri dispuși să împartă cu alți colegi din breaslă acele secrete care fac diferența la recoltă.

Inginerul Vasile Iacob, de la TCE 3 Brazi, obține performanță la el în fermă, la Zănești, acolo unde lucrează 5.400 de hectare și a fost întotdeauna extrem de deschis să împărtășească din experiența sa și altor fermieri, oferind detalii despre micile secrete tehnologice care îl ajută să obțină profit.

Aplică Atonik® la cultura de grâu

Potrivit inginerului de la TCE 3 Brazi, undeva la 10-15% din producția de cereale pe care o obține de mai bine de șase ani se datorează folosirii stimulatorului natural de creștere Atonik® de la Aectra Agrochemicals. Cel mai vechi produs din această gamă a ajuns în ferma de la Zănești acum șase ani și rezultatele obținute l-au determinat pe inginer să-l folosească la cultura de grâu, la tratamentul la sămânță și pe solele problematice de porumb.

Link sponsorizat

„Avem șase ani de când folosim produsul Atonik® de la Aectra. Îl folosim în mod obligatoriu la cerealele păioase, îl aplicăm înainte de înspicare în doză de 0,6 litri/ha. Aplicarea acestui stimulator natural de creștere forțează toate florile din spiculeț să fie fertile. În loc de două, trei boabe în spic vom aveam 3-4 boabe în spic. Acest lucru se datorează în primul rând administrării acestui produs. Anul acesta aplicăm produsul pe întreaga suprafață, la cultura de grâu. Avem înființate în jur de 1.200 de hectare”, a declarat pentru Agrobiznes Vasile Iacob, administrator la TCE 3 Brazi, societate care lucrează 5.400 de hectare în județul Neamț.

Aplică stimulatorul împreună cu un fertilizant foliar și la porumb

În ferma de la Zănești, cele 5.400 de hectare nu sunt uniforme din punct de vedere al structurii, dar și al nivelului de fertilitate naturală. Tocmai de aceea, fermierul Iacob a luat decizia de a aplica produsul Atonik® și pe solele de porumb mai problematice.

„Noi folosim Atonik® și la cultura de porumb. Aplicăm produsul în amestec cu Nutri Vit sau un îngrășământ foliar pentru această cultură. Nu aplicăm niciodată singur acest produs, ci numai cu un îngrășământ foliar. În general, alegem să dăm acest produs pe solele unde considerăm că plantele nu sunt atât de bine dezvoltate. Prin aplicarea acestui produs se stimulează creșterea, se permite o asimilare mai bună în plantă a elementelor nutritive. Sunt numai beneficii prin aplicarea acestui stimulator de creștere”, a explicat fermierul nemțean.

Folosește produsul și la tratamentul la sămânță la grâu

Folosirea Atonik®-ului la tratamentul la sămânța de grâu reprezintă una dintre întrebuințările descoperite recent. Potrivit fermierului, aplicat la sămânță stimulatorul natural de creștere asigură o răsărire mai rapidă și mai uniformă a culturii în toamnă.

„Am făcut și tratament la sămânță cu Atonik® în ultima vreme, la cereale. Înainte de semănat, am aplicat stimulatorul de creștere odată cu fungicidul. Aplicat la sămânță, produsul forțează răsărirea uniformă și explozivă la plante”, ne-a spus inginerul Iacob, despre efectele aplicării Atonik®-ului în tratamentul la sămânță.

10-15% din producție se datorează aplicării Atonik®-ului

Potrivit producătorului agricol, costul pe hectar la aplicarea acestui stimulator de creștere nu este atât de mare, investiția ridicându-se la 57-60 lei/ha.

„Recomand tuturor colegilor mei folosirea Atonik®-ului. Unul din secretele obținerii unor producții ridicate la cultura de cereale păioase o reprezintă și aplicarea acestui stimulator natural de creștere. Din rezultatele obținute la noi în fermă, eu zic că undeva între 10% și 15% din producție se datorează aplicării acestui produs” a declarat pentru Vasile Iacob.

Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania Aectra în parteneriat cu Agrobiznes.

NOTĂ: În Republica Moldova, produsele companiei Aectra sunt disponibile prin intermediul distribuitorului său agreat, compania BIOPROTECT SRL. Pentru alte detalii, contactati Reprezentantul Aectra – Dorin Panfili, tel.: 0 611 326 96, e-mail – [email protected]

Mai multe informații despre biostimulatorul Atonik, culturile la care se aplică, dozele și alte informații despre acest produs, găsiți pe site-ul aectra.ro.

Link sponsorizat

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here