‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVasile Șarban: Republica Moldova va menține coridorul solidarității, dar nu în detrimentul producătorilor autohtoni

Vasile Șarban: Republica Moldova va menține coridorul solidarității, dar nu în detrimentul producătorilor autohtoni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Secretarul de stat Vasile Șarban, a discutat, astăzi, 18 septembrie, cu producătorii și exportatorii de cereale problema exportului și prețurilor la cereale și floarea soarelui.

În ultimele zile, pe piața Republicii Moldova se atestă un fenomen de reducere a prețurilor de achiziție a cerealelor și oleaginoaselor.

Producătorii au acuzat traiderii că profită de situația financiară a lor și procură producția la prețuri derizorii. Totodată, s-a menționat că prețurile mici sunt și o consecință a importului de grâu din Ucraina.

Pe de altă parte, exportatorii au invocat problema logisticii, costul căreia a crescut în ultimul timp de 2-3 ori. Un alt factor, menționat, ține de blocajul mare la transportarea pe cale maritimă cât și cea terestră, care în consecință majorează costurile suportate de traideri care, de altfel, se răsfrâng asupra fermierilor.

Vasile Șarban a menționat că:

„Problema dată a fost discutată recent și la întâlnirea cu autoritățile române și ucrainene, care a avut loc în  portul Constanța, privind îmbunătățirea tranzitului spre piețele externe, redirecționarea exportului terestru de mărfuri  din Ucraina pe căile feroviare și maritime. Republica Moldova va menține coridorul solidarității, dar nu în detrimentul producătorilor autohtoni, a subliniat oficialul. Pentru noi, producătorul autohton este o prioritate”.

La ședință au participat reprezentanții Serviciului Vamal și a Ministerului Infrastructurii și Transporturilor.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›