‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVerificarea produselor perisabile la vamă. Cât se reține lotul de marfă la frontieră

Verificarea produselor perisabile la vamă. Cât se reține lotul de marfă la frontieră

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Odată ajuns în vamă, lotul cu produse perisabile trebuie verificat de autoritățile responsabile de procedura de export, cât mai repede posibil. De regulă, toate aceste activități de control n-ar trebui să durează mai mult de câteva ore.

Totuși, potrivit specialiștilor, durata exactă a verificărilor depinde de câțiva factori. Și anume: tipul punctului de intrare (de regulă, cele mai multe produse perisabile sunt exportate de fermieri pe cale terestră), tipul mijloacelor de transport cu care este dusă marfa, mai contează și intensitatea traficului.

Contează și tipul de produse importat, de exemplu, timpul de verificare a unui lot de căpșuni va fi diferit în cazul controlui unui camion cu roșii.

Durata procedurii de verificare depinde și de tipul ambalajului mărfii, dacă e în cutii de plastic, lemn ori lăzi, volumul ambalajelor, numărul persoanelor care efectuează exportul, dar și facilitățile pe care le oferă punctul de frontieră.

În punctele vamale mai puțin aglomerate, dacă nu s-au depistat încălcări, atunci timpul de reținere la frontieră nu trebuie să depășească 2 ore.

În vamele aglomerate, procedura ar putea dura și 3 și 4 ore, însă nu mai mult.

‹ adv ›

De menționat că verificările ce se referă la siguranța alimentelor și furajelor nu sunt singurele care sunt efectuate la vamă. Orice lot cu marfă care urmează a fi exportat este verificat și de Serviciul Poliției de Frontieră și Vamă, acestea sunt alte tipuri de controale, care țin de șofer și automobil, în mare parte.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›