‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 15 iunie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVernisajul Vinului ediția a XXI-a: Peste 1500 de vizitatori și o experiență vinicolă de...

Vernisajul Vinului ediția a XXI-a: Peste 1500 de vizitatori și o experiență vinicolă de excepție

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță succesul celei de-a XXI-a ediții a Vernisajului Vinului, desfășurat sub egida brandului național „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Acest eveniment, care a avut loc vineri, 17 mai curent, a înregistrat o participare impresionantă și a evidențiat calitatea vinurilor moldovenești.

Cea de-a XXI-a ediție a Vernisajului Vinului a debutat cu o sesiune business-to-business (B2B) – un eveniment special dedicat doar oamenilor de afaceri.

Antreprenorii și managerii de achiziții din magazine, restaurante și firme de distribuție și-au dat întâlnire la Palatul Republicii, pentru a schimba idei, pentru a descoperi noi oportunități de afaceri și pentru a discuta cum pot aduce vinurile mai aproape de consumatori.

În cadrul acestui eveniment, care s-a desfășurat pe parcursul a două ore, au fost prezenți peste 100 de reprezentanți din HoReCa, oferind o platformă unică de schimb de idei și bune practici.

Prezent la evenimentul de inaugurare, secretarul de stat Andrian Digolean a felicitat producătorii pentru eforturile lor continue de a ridica standardele vinificației la cele mai înalte nivele.

„Datorită muncii și dedicației voastre, astăzi ne putem mândri cu realizări remarcabile: de la 10 mici producători în 2014, am ajuns la peste 60 de mici producători reuniți într-o asociație puternică.

Exporturile noastre de vin au crescut semnificativ, atingând piețe internaționale. Turismul viticol s-a dezvoltat considerabil, susținut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu USAID.

Am avut ocazia să prezentăm vinurile noastre la diverse expoziții internaționale, impresionând delegații din țări precum Spania, Portugalia, Italia și Franța.

Ministerul continuă să sprijine sectorul viticol prin acordarea de subvenții și promovarea soiurilor locale.

Susținem dezvoltarea soiurilor cu indicații geografice și denumiri de origine protejată, consolidând astfel identitatea vinurilor moldovenești pe plan internațional”, a declarat oficialul.

‹ adv ›

Rezultatele evenimentului:

  • Peste 1.500 de vizitatori au participat la eveniment;
  • Au fost degustate în total 700 de sticle, oferind oaspeților o experiență diversificată a celor mai bune vinuri din țară;
  • 70 de vinării din întreaga țară și-au prezentat cele mai bune vinuri;
  • Au fost expuse 300 de vinuri diferite, evidențiind inovația și calitatea vinificației moldovenești.

Câștigătorii ediției de primăvară au fost Vinăria din Vale pentru categoria Vernisajul în Alb (vin alb) și Cricova pentru categoria Vernisajul în Roz (vin rosé).

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare își exprimă recunoștința față de toți participanții, vinăriile și vizitatorii care au contribuit la succesul celei de-a XXI-a ediții a Vernisajului Vinului.

‹ adv ›

Vom continua să promovăm cu entuziasm și devotament standardele înalte și tradițiile bogate ale vinificației moldovenești.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›