FOTO: moldova.europalibera.org

În ședința de astăzi, 19 iulie, a Parlamentului deputații au votat, unanim, în primă lectură proiectul de lege care se referă la activitățile de comerț cu amănuntul, în baza patentelor de întreprinzător până în data de 31 decembrie 2022, informează sputnik.md.

Proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 4 din Legea cu privire la patenta de întreprinzător a fost votat în primă lectură. Mai exact, este vorba de prelungirea activităților de comerț cu amănuntul în baza patentelor de întreprinzător, până în data de 31 decembrie 2022.

„În prezent, conform datelor statistice sunt valabile peste 9100 de patente de întreprinzător în comerțul cu amănuntul. Se propune un termen de până la 31 decembrie 2022, perioadă în care să fie menținut acest tip de activitate. O perioadă suficientă pentru dezvoltarea durabilă și sustenabilă a economiei”, a declarat deputatul Alexandru Slusari.

Amintim că, în noiembrie 2018, termenul patentei de întreprinzător pentru comerțul cu amănuntul a fost prelungit până la 31 decembrie 2019. Este vorba de comerţul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri (gherete), pavilioane şi din autovehicule.

Reglementările se referă și la comerțul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor. În prezent mai sunt valabile circa 9400 patente în comerţul cu amănuntul.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here