‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Autoritățile din Ucraina intenționează să permită vânzarea terenurilor agricole cetățenilor străini

VIDEO. Autoritățile din Ucraina intenționează să permită vânzarea terenurilor agricole cetățenilor străini

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Până la sfârșitul acestui an autoritățile planifică să ridice moratoriul asupra vânzării terenurilor agricole. Însă, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se opune ideii de a permite străinilor să cumpere terenuri agricole în Ucraina. Dreptul privind achiziționarea de terenuri îl vor avea doar cetățenii ucraineni și companiile ucrainene, transmite lyberti.com.

În cadrul unei întâlniri cu un grup de fermieri, Zelenski a propus organizarea unor dezbateri publice ample cu privire la un model al pieței funciare ucrainene, menționând că această chestiune este una foarte sensibilă.

„În primul rând, pentru a risipi toate miturile, toate manipulările care au fost plantate în mintea cetățenilor în ultimii 20 de ani. În al doilea rând, pentru a găsi soluția optimă și echilibrată pentru o piață deschisă a terenurilor agricole”, a remarcat șeful statului.

Totodată, Volodimir Zelenski le-a prezentat fermierilor propria viziune cu privire la instituirea unui model al pieței funciare.

„Cel mai important lucru este că pământul aparține ucrainenilor. Modelul pe care îl propunem împreună cu guvernul prevede că doar cetățenii ucraineni și companiile ucrainene vor putea să cumpere sau să vândă terenuri. Poveștile de groază despre chinezi, arabi sau despre extratereștrii care ne vor lua pământul şi îl vor transporta în vagoane sunt doar aberaţii ”, a explicat președintele.

 

Conform proiectului de lege, obținerea dreptului de proprietar asupra terenului poate fi dobândită de: cetățenii Ucrainei, comunitățile teritoriale, statul, persoanele juridice, cetățenii străini și apatrizii, în cazul moștenirii. Proiectul de lege a fost deja înregistrat în Rada Supremă și prevede că începând cu 1 octombrie 2020 va fi anulat moratoriu care a fost valabil în ultimii 18 ani.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›