VIDEO. Fermieri: Biostimulatorul Atonik asigură o umplere mult mai bună a semințelor la floarea soarelui

1138

Datorită avantajelor pe care le au, aplicarea biostimulatorilor a devenit o tradiție pentru fermierii de peste hotare. Iar unul dintre aceștia, care și-a demonstrat eficiența de-a lungul timpului și a devenit unul din preferatele agricultorilor este biostimulatorul Atonik.

Având o mulțime de proprietăți benefice asupra plantelor, începând de la creșterea energiei germinative a semințelor și terminând cu stimularea fructificării și obținerea unor recolte demne de invidiat, biostimulatorul Atonik și-a găsit loc în schemele de nutriție a plantelor adoptate și de fermierii din România, ce-l utilizează de peste 40 de ani. Iar acest an, este primul în care biostimulatorul Atonik a fost testat și de fermierii din Moldova.

Fiind aplicat pe circa 7 mii de hectare, de eficiența acestuia s-au putut convinge mai mulți producători, inclusiv cei ce oferă o cotă aparte în asolament florii soarelui – una dintre cele mai cultivate culturi la noi în țară. Printre aceștia se numără și Serghei Ivanov, fermierul ce are în gestiune peste 700 de hectare de teren agricol.

„Cultivăm mai multe culturi de câmp, printre care se numără și floarea soarelui. Este o cultură profitabilă, dacă respecți tehnologia de creștere și cerințele plantelor. Spre exemplu, eu acord o atenție deosebită nutriției plantelor, care nemijlocit asigură și sănătatea acestora. De mai mulți ani, pe lângă îngrășăminte, aplic diverși biostimulatori practic la toate culturile, iar acest an este primul în care am testat biostimulatorul Atonik. Chiar dacă inițial stăteam la îndoială, mai ales că până acum nu a fost utilizat de fermierii de la noi, l-am administrat, iar ceea ce văd în câmp mă bucură mult. Anul acesta a fost unul problematic pentru culturi din cauza insuficienței precipitațiilor și, pentru a regla creșterea plantelor care au răsărit prea târziu, am aplicat biostimulatorul Atonik. Datorită faptului că am realizat acest procedeu, a fost intensificat procesul de fotosinteză și acum câmpul este uniform. Totodată, biostimulatorul mi-a asigurat o umplere mai bună a semințelor, iar acest lucru nu poate să nu bucure, mai ales că vorbim despre hibrizi de floarea soarelui pentru consum, ce au un preț mai înalt și orice adaos la roadă contează”, a adăugat Ivanov Serghei.

Un alt fermier ce s-a convins de eficiența biostimulatorului Atonik este Istrati Vitalie. Având în gestiune peste 400 de hectare, producătorul a aplicat biostimulatorul practic la toate culturile și susține că acesta își merită investiția.

„Floarea soarelui ocupă o cotă aparte în cadrul gospodăriei, peste 30% din teren fiind destinat acesteia. Anul acesta este primul în care am aplicat biostimulatorul Atonik la mai multe culturi, inclusiv și la floarea soarelui, iar rezultatele sunt deosebite. Cred că efectul acestui biostimulator îl putem observa imediat anume la floarea soarelui deoarece, administrat în faza potrivită, asigură o umplere mult mai bună a semințelor. Totodată, și restul plantelor la care l-am aplicat arată mai verzi, ceea ce ne dovedește faptul că procesul de fotosinteză are loc mai eficient. Recomand biostimulatorul Atonik fermierilor, dar aceștia nu trebuie să uite că, biostimulatorul Atonik crează poftă de mâncare plantelor, deci, este foarte important să asigurăm și nutriția potrivită a plantelor, administrând îngrășăminte. Astfel, rezultatele vor fi foarte bune”, a spus Istrati Vitalie.

De-a lungul timpului, biostimulatorul Atonik a demonstrat o eficiență înaltă la toate culturile, inclusiv și cele multianuale sau legume. Acesta influențează pozitiv procesele fizilologice din plante, stimulând germinarea semințelor, înflorirea și fructificarea. Totodată, biostimulatorul Atonik reduce stresul provocat de erbicidări și diminuează influența factorilor de stres caracteristici Republicii Moldova, cum ar fi stresul produs de secetă, temperaturi înalte sau de ploile cu grindină și furtună.

NOTĂ: În Republica Moldova, produsele companiei Aectra sunt disponibile prin intermediul distribuitorului său agreat, compania BIOPROTECT SRL, dar și prin intermediul companiei Agrochim-Sales SRL. Pentru alte detalii, contactați reprezentantul Aectra – Dorin Panfili, tel.: 0 611 326 96, e-mail – [email protected]

Mai multe despre biostimulatorul Atonik, culturile la care se aplică, dozele și alte informații despre acest produs, găsiți pe site-ul Aectra.md.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here