marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Fermieri: Hibridul de rapiță Umberto KWS merită a fi cultivat de orice agricultor

VIDEO. Fermieri: Hibridul de rapiță Umberto KWS merită a fi cultivat de orice agricultor

Recomandate

Fermierul Ghenadie Spinei din raionul Soroca, având în gestiune 270 de hectare, oferă o atenție deosebită atât alegerii geneticii, cât și tehnologiei de creștere a culturii, în condițiile în care își dorește să obțină randament maxim de la fiecare hectar pe care îl are în exploatare.

Semănând pentru prima dată rapiță anul trecut, datorită recomandărilor distribuitorului cu care colaborează, dar și informându-se din mai multe surse, a optat pentru genetica KWS.

Datorită rezultatelor obținute, a extins suprafețele în acest sezon, iar hibridul preferat a devenit Umberto KWS – pentru care a obținut o recoltă medie de 4,4 t/ha.

„Rezultatele sunt foarte îmbucurătoare – recoltăm aproximativ 4,4 tone per hectar, la o umiditate pretabilă pentru depozitare. Rapița este o cultură rentabilă, însă necesită o atenție sporită și respectarea tuturor aspectelor ce ține de cultivare. Hibrizii KWS sunt cei care pot aduce plus valoare în fermă, astfel îi vom cultiva și în următorii ani”, menționează Ghenadie Spinei.

Și în ferma lui Ghenadie Munteanu, SRL TEHRUBSOR, hibrizii KWS Umberto și Hybrirock și-au găsit locul, oferindu-i un plus de siguranță în condiții tot mai severe de producere.

„Rapița necesită investiții, însă este și prima cultură care generează venit în campania de recoltare, astfel încât să putem iniția lucrările pentru culturile de toamnă. Pentru sezonul acesta am optat pentru trei hibrizi de rapiță, dintre care doi hibrizi de la KWS – Umberto și Hybrirock. Rezultatele, ținând cont de insuficiența de precipitații, sunt bune. Recomand și altor fermieri să cultive genetica KWS”, menționează Ghenadie Munteanu.

Umberto KWS este un hibrid intensiv, cu cele mai bune recomandări de a deveni „coloana vertebrală” a culturii de rapiță în fermele care urmăresc cele mai înalte niveluri de producție.

În România, Umberto KWS este hibridul Numărul 1, fiind cel mai vândut hibrid.

Plasticitatea ecologică de anvergură îi conferă o adaptabilitate la cele mai diverse areale de cultură, chiar și în cele predispuse la perioade de secetă intensă.

Hybrirock este un hibrid stabil cu potenţial înalt de producţie, are o capacitate mare de ramificare și este adaptat pentru semănatul tardiv.

Pentru mai multe detalii despre hibrizii de rapiță disponibili, accesați acest link.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale