Originar din Iraq, Ismail Sată a intermediat mai multe exporturi de nuci şi seminţe de dovleac din ţara noastră. Banii câştigaţi a decis să îi investească în agricultura din Republica Moldova. Fermierul are planuri mari şi vrea să facă agricultură de performantă, notează Mesager.

Specialist în domeniul electromecanicii, cetăţeanul străin de trei ani a devenit agricultor în Republica Moldova.

Agricultorul are un hectar şi jumătate de pământ în satul Cojuşna, Străşeni. A plantat pomi fructiferi, cultivă fructe de cea mai bună calitate şi se încăpăţinează să-şi crească recolta fără pesticide şi îngrăşăminte. Toate muncile le face manual împreună cu un angajat. Străinul spune că a sădit o livadă pentru viitorul copiilor şi piaţa autohtonă. A plantat pomi de nuci şi migdal, cais şi ananas.

Fermierul declară că a sădit usturoi şi ceapa între pomi, vara are roadă de pepene galben şi verde, cât şi struguri. El intenţionează să mai investească în afacere. „Vreau să cumpăr încă 10 hectare de pământ pentru a planta piersici şi pruni. Pe viitor vrea să construiască o uscătorie de fructe şi un depozit”, a comunicat agricultorul.

Ismail Sate spune că pământul din Republica Moldova este bun pentru agricultură în comparaţie cu ţara sa.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here