‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 21 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. La sudul țării s-a recoltat grâu și orz frumos. Iată cum decurge secerișul...

VIDEO. La sudul țării s-a recoltat grâu și orz frumos. Iată cum decurge secerișul la Avdarma

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Șefii gospodăriilor agricole din satul Avdarma, raionul Comrat, sunt mulțumiți de recolta culturilor de toamnă – de grâu și de orz.

Agricultorii spun că, în acest an, asupra productivității bune și a calității grâului au influențat pozitiv condițiile meteorologice, relatează portalul gagauzinfo.md.

 „Din toamnă la noi au fost create condițiile meteorologice bune, iarna a fost favorabilă. Primăvara au fost ploi bune, iar acum, în condiții bune, recoltăm. S-a rodit grâu și orz frumos”, a declarat șeful SRL  „Gümüșlü toprak”, Vladimir Ghiumiușliu.

Sunt mulțumiți de calitatea recoltei și specialiștii întreprinderii „Vastar Agro”.

„Vremea în acest an a influențat pozitiv asupra culturilor de toamnă. La moment recoltăm orzul de toamnă de pe o suprafață de 156 de hectare, recolta este mai mare de 35 chintale la hectar. Cred că recolta de grâu nu va fi mai rea. Suprafața grâului de toamnă, semănat de gospodăria noastră este de 230 de hectare. Dacă vremea ne va permite, atunci vom efectua toate lucrările de recoltare la timp”, a spus șeful „Vastar Agro” Dmitrii Sarandi.

Specialiștii estimează că producția de grâu în anul 2016 va fi mai mare decât media pe 10 ani. Estimarea a fost făcută în urma cercetărilor agro-meteorologice.

‹ adv ›

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=rDZtpexI4QM”]

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›