‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. Terra-Vitis - recoltarea a 15 soiuri de grâu din 7 țări. Vezi rezultatele

VIDEO. Terra-Vitis – recoltarea a 15 soiuri de grâu din 7 țări. Vezi rezultatele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În condițiile schimbărilor climatice și scumpirii inputurilor, fermierii caută să obțină eficiența maxim posibilă la cultivarea culturilor, astfel încât activitatea în agricultură să devină economic avantajoasă.

În acest sens, un rol important îl are caracteristica și calitatea materialului genetic pentru care se optează. Iar ținând cont de faptul că varietatea soiurilor și hibrizilor disponibili pe piață este foarte mare, iar testarea acestora în diferite condiții de producere nu este realizată în cadrul instituțiilor de cercetare, acest rol revine producătorilor.

În 2021, întreprinderea „Terra-Vitis” a înființat un lot de testare a 14 soiuri de grâu și un amestec format din 2 soiuri originare din 7 țări.

Scopul testării a fost determinarea productivității acestora în condiții similare de producere: lotul este omogen, îngrășămintele și tratamentele au fost aplicate în aceleași doze și perioade.

Despre soiurile testate, rezultatele obținute și lucrările făcute aflați mai multe în videoul realizat chiar în timpul recoltării.

Menționăm că gospodăria este licențiată în producerea și comercializarea materialului semincer și anual pregătește și are în vânzare câte 300-400 tone semințe de grâu, orz și mazăre de toamnă de elită sau I reproducţie.

‹ adv ›

Pentru a afla mai multe detalii, puteți contacta întreprinderea: [email protected], Facebook Terra-Vitis, 029979416 069113114, 079861487.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›