Micile vinării afirmă că pandemia COVID-19 a determinat mai mulți turiști locali să le viziteze. Potrivit Larisei Cerven, directoare vinăriei Kara Gani, anul 2021 este primul an când observăm un interes sporit din partea turiștilor locali.
Combinarea producerii vinului cu potențialul turistic al regiunii contribuie la dezvoltarea unor afaceri durabile. Anume din acest considerent, vinăria Kara Gani, fiind susținută de USAID, după înființarea sălii de degustare și a muzeului familiei, a deschis un restaurant cu bucătărie tradițională.
Experiența vinăriei Kara Gani a fost prezentată altor mici producători de vinuri în cadrul unei vizite de studiu, organizată recent de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM).
Vinăria Kara Gani planifică se deschidă și un mic hotel. Între timp, Kara Gani continuă să își diversifice spectrul de produse.
Datorită gustului deosebit al vinurilor Kara Gani, acestea au ajuns să fie exportate în Marea Britanie și în Japonia.
Vinurile Kara Gani sunt produse în regiunea cu Indicația Geografică Protejată Valul lui Traian. Pentru că în ultimul timp consumatorii sunt tot mai interesați de modul sănătos de viață, vinăria a decis să înceapă producerea vinurilor organice.
Comentarii