‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri#VINșiEU: 10 motive să participi la Ziua Națională a Vinului 2023, pe 7 și...

#VINșiEU: 10 motive să participi la Ziua Națională a Vinului 2023, pe 7 și 8 octombrie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Numărătoarea inversă a început pentru cel mai așteptat eveniment al toamnei –  Ziua Națională a Vinului. Anul acesta, vinificatorii își vor împărtăși cu mândrie succesele înregistrate și vor oferi spre degustare vinuri premiate la competiții de talie internațională.

Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Ediția curentă are loc în contextul celei de-a zecea aniversări de la lansarea brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”), pe plan internațional.

Iar pentru ca să vă convingem să fiți prezent în Piața Marii Adunări Naționale, îți prezentăm 10 motive pentru care spunem #VINșiEU la Ziua Națională a Vinului 2023:

Unicitatea ZNV: Ziua Națională a Vinului (ZNV) este unica zi națională din lume dedicată Vinului Moldovei și tradițiilor în vinificație.

Cultura și educația: ZNV este sărbătoarea care promovează cultura vinului, iar Oficiul Național al Viei și Vinului – în calitate de susținător și promotor al produsului mândriei naționale –  organizează ateliere dedicate la Școala Vinulu.

‹ adv ›

Degustare responsabilă: ZNV promovează consumul responsabil al vinului de calitate, iar fiecare vizitator va putea procura Carnetul Degustătorului, care include 12 degustări de vin.

Recunoașterea excelenței: Ziua Națională a Vinului reprezintă un eveniment important al industriei vitivinicole din țară, iar oamenii vinului – oenologi, vinificatori, companii vinicole, parteneri – vor fi premiați pentru eforturile depuse în dezvoltarea și promovarea sectorului.

Celebrare națională: ZNV a devenit o sărbătoare națională marcată în toată țara. Evenimentul este celebrat în Piața Marii Adunări Naționale, dar și la toate cramele și vinăriile din țară, cu facilități turistice.

‹ adv ›

Atracție turistică: Ziua Națională a Vinului este unul dintre cele mai vizitate evenimente de către turiștii internaționali. Anual, mii de turiști din toate colțurile lumii vin în țara noastră pentru a cunoaște Vinul Moldovei.

Amalgam cultural: De Ziua Națională a Vinului, toți cei prezenți au parte de un program cultural divers, cu participarea artiștilor din țară și a ansamblurilor folclorice din regiuni.

Interacțiunea cu vinificatorii: Evenimentul este un prilej unic de-i a aduna în același loc pe vinificatorii din țară, de a le cunoaște poveștile, de ale degusta vinurile, dar și de a afla noutățile sezonului.

Tradiție Istorică: Ziua Națională a Vinului este o sărbătoare națională, instituită prin hotărârea Parlamentului din 26 decembrie 1990 și se sărbătorește anual, începând cu anul 2002.

Mândrie Națională: Sărbătorea este un motiv de mândrie pentru toată populația țării, iar fiecare cetățean poate deveni un ambasador al Vinului Moldovei.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Mai multe detalii și informații suplimentare despre Ziua Națională a Vinului vor fi disponibile pe pagina wineday.wineofmoldova.com și pe pagina oficială de Facebook Wine of Moldova.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›