‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVinurile moldovenești se întorc pe piața rusă

Vinurile moldovenești se întorc pe piața rusă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Majoritatea fabricilor de vin din Moldova, din cele 13 verificate de către specialiștii Rospotrebhadzor, vor putea din nou să livreze produsele vinicole în Federația Rusă după efectuarea unor cercetări în condițiile de laborator, dar și după o evaluare finală a documentelor întreprinderilor, a declarat șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, transmite RIA-Novosti.

Popova a spus că specialiștii Rospotrebnadzor deja s-au întors după o vizită în Republica Moldova. Rospotrebnadzor a anunțat în mijlocul lunii februarie că experții instituției vor vizita fabricile de vin Moldova, care livrează sau planifică să livreze produsele alcoolice în Federația Rusă.

Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat, în cadrul unei conferințe comune cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, că cel mai probabil că va fi majorat numărul de întreprinderi din Moldova cu dreptul de livrare a produselor în Federația Rusă.

Ultima dată, Rospotrebnadzor a sistat importul vinurilor din Moldova în anul 2013, anunțând că are pretenți la calitatea vinului. În 2015 serviciul federal Rospotrebnadzor a permis exportul de vinuri pentru 5 companii din Moldova.

Până în 2006, vinurile moldovenești deţineau o cotă de circa 60% din piața rusă a băuturilor de import. Până în 2013, Moldova a fost în măsură să recupereze cota de doar 10-12% din piața rusească

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›