‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleViorel Gherciu: Am inițiat negocierile pentru a exporta fructe pe piața din Egipt

Viorel Gherciu: Am inițiat negocierile pentru a exporta fructe pe piața din Egipt

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Extinderea piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești, în special mere, este esențială pentru producători, în condițiile modificării esențiale a cererii pe piețele tradiționale.

Una dintre piețele pentru care producătorii și asociațiile de profil au solicitat semnarea Acordului de Liber Schimb este Egiptul, cu un potențial mare de export a fructelor moldovenești.

Detalii despre problemele legate de exportul pe această piață găsiți pe acest link.

În cadrul Conferinței Businessul Fructelor, organizată de Asociația Moldova Fruct cu suportul USAID, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a menționat că Republica Moldova a inițiat negocierile privind exportul pe piața Egiptului.

„Planificăm în luna ianuarie să organizăm o vizită pentru a negocia acest acord. Vor urma și alte întâlniri și alte acorduri cu alte țări pentru a asigura o piață de desfacere sigură fructelor din Republica Moldova. Producătorii autohtoni au demostrat că pot produce fructe gustoase, calitative, conform cerințelor pieței. Astfel, rămâne să facilităm accesul acestora pe piețele externe”, explică Viorel Gherciu.

Ministrul a mai menționat faptul că se va depune efort pentru a soluționa problemele existente în sectorul horticol.

„Aș dori să amintesc faptul că în acest an Fondul de Subvenționare a fost majorat cu circa 435 de milioane de lei pentru a asigura modernizarea sectorului agricol. În 2022, pentru investițiile în sectorul horticol vor fi alocate peste 561 de milioane de lei, în scopul dezvoltării infrastructurii post-recoltare, instalării caselor de ambalare, dar și pentru a moderniza livezile și promova exporturile pe piețele premium”.

Conform Programului pentru Dezvoltarea Sectorului Horticol, până în anul 2025 vor fi investite peste 11 miliarde de lei.

‹ adv ›

Amintim că, în acest moment se desfășoară Conferința Businessul Fructelor, iar producătorii se pot conecta la eveniment accesând acest link.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›