În cadrul Conferinței Naționale Businessul Fructelor, care a început astăzi, Vitalie Gorincioi, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, a menționat că organizarea evenimentului vine să răspundă la mai multe întrebări și probleme expuse de horticultorii de la noi.

„Am trasat mai multe obiective pe care tindem să le realizăm. Organizarea acestei conferințe vine ca răspuns la mai multe discuții pe care le-am avut în rezultatul organizării unor întruniri zonale și tematice. Dacă vorbim de păstrarea merelor roșii cum ar fi Red Velox, Red Chief sunt niște nuanțe pe care trebuie să le știe producătorii pentru că diferă de celelalte soiuri. Dacă vorbim de irigare, ne referim nu doar la a „turna apă” atunci când ne trebuie nouă, dar de o a doza prin intermediul programelor IT astfel, micșorând prețul de cost a producției prin majorarea productivității acestor plantații. Iată de ce, am invitat atât experți din țară, care deja sunt cunoscuți de producătorii de la noi, cât și experți străini, care au fost solicitați de însuși producători. Ne așteaptă 2 zile de lucru în care ne propunem ca horticultorii prezenți să acumuleze cât mai multă informație utilă. Totodată, să se familiarizeze cu soluții viabile pentru provocările cu care se confruntă. Încurajăm producătorii să facă business în această ramură, unde se poate obține producție cu valoare adăugată înaltă. Asociația Moldova Fruct îndeamnă producătorii să aplice tehnologiile moderne, să ia exemplu unul de la altul, să realizeze un schimb de experiență. Avem femieri care au realizat exporturi pe piețe alternative și de ce nu să ne învățăm unul de la altul?”, a comunicat Vitalie Gorincioi pentru Agrobiznes.

Amintim că evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile în cadrul Complexului turistic de la Costești. Agrobiznes este Partener Media.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here