Vitalie Țiganu în cadrul Agroshow 2019: Tehnica este pilonul de bază în orice gospodărie care își dorește să prospere

937
Link sponsorizat

Deja a devenit o tradiție frumoasă și așteptată de producătorii din țara noastră de a participa la seminarul cu demonstrație de tehnică, agregate și utilaje agricole organizat de compania Vadalex Agro. În cadrul ediției curente, specialiștii Vadalex Agro, dar și reprezentanții companiilor partenere New Holland și Lemken au remarcat că tehnica agricolă modernă vine să ajute fermierii în a obține rezultate remarcabile, pentru că performanță generează întotdeauna profit.

Pe lotul cu tehnică agricolă au fost expuse mai multe tractoare, combine și utilaje de ultimă generație. Toate acestea nu trebuie să lipsească dintr-o gospodărie care își dorește să țină pasul cu schimbările climatice care, într-un final, fac diferența dintre a supraviețui și a avea profit.

Pe parcursul anilor, Vadalex Agro a reușit să comercializeze sute de agregate și tractoare de la 10 cei mai mari porducători de tehnică din Europa, care se regăsesc în gospodăriile din întreaga țară. Vitalie Țiganu, directorul companiei, a subliniat că, pentru Vadalex Agro orice fermier contează, fie că deține 5 mii de hectare, sau 200 de metri².

Link sponsorizat

„Compania a organizat tradiționalul seminar unde a prezentat tehnică și utilaje agricole. Totodată, i-am avut prezenți și cei mai importanți parteneri ai companiei din Italia, Ucraina, Germania, reprezentanți ai companiilor New Holand și Lemken. Două companii de top pe plan mondial, pe care fermierii de la noi deja îi cunosc, iar tehnica a fost testată mai bine de 10 ani. Fermierii prezenți se conving, odată în plus, de calitatea tehnicii, totodată evenimentul este o ocazie de a ne întâlni cu clienții noștri, de a discuta despre problemele cu care se confruntă și a identifica soluții pentru acestea. Venim și cu recomandări din experiența acumulată pe parcursul anilor. Este importantă comunicarea, astfel reușim să devenim parteneri și să dezvoltăm o agricultură modernă bazată pe tehnică performantă. Pornind de la faptul că în agricultură fermierii sunt prinși în activități practic tot anul, ne propunem să le oferim informații noi la timp, astfel ca să fie pregătiți pentru noul sezon. Tehnica este pilonul de bază în orice gospodărie care își dorește să prospere. Avem importate și distribuite către fermieri sute de agregate și tractoare de la 10 cei mai mari producători din Europa. Am început activitatea cu distribuirea semințelor, dar cu timpul ne-am dezvoltat și am diversificat serviciile cu pesticide, fertilizanți, tehnică agricolă, accesorii, o rețea de magazine agricole. Pentru compania noastră orice fermier contează, fie că deține 5 mii de hectare, sau 200 de metri2. Oferim o gamă largă de semințe de legume de la companii cu renume mondial. Fermierii au nevoie și de suport din partea specialiștilor, astfel că suntem alături de ei direct în câmp și punem umărul pentru a soluționa dificultățile de la diferite culturi. Ne-am dori ca fermierii noștri să-și modernizeze ferma, astfel ca să vedem la ei tehnică performantă, așa cum este atunci când mergem în vizite de studiu peste hotare. Există o tendință bună în acest sens, pentru că avem fermieri care dețin tehnică de ultimă generație”.

Artem Kalashnik, directorul general a companiei Lemken – Ucraina, a menționat pentru Agrobiznes că, sectorul agrar din Moldova în ultimii ani înregistrează o ascensiune importantă, inclusiv datorită faptului că tot mai mulți fermieri optează pentru tehnică agricolă performantă.

„Pentru prima dată am vizitat Republica Moldova în anul 2008, de atunci sunt foarte multe schimbări realizate în sectorul agrar. Pe atunci, majoritatea fermierilor prelucrau terenurile cu tehnică veche, ieftină. Dar, deja de peste 5 ani observ schimbări pozitive, majoritatea fermierilor realizând o agricultură adevărată, respectând principiile. Totodată, și companiile de distribuție a inputurilor și tehnicii agricole au devenit mai competitive. Colaborăm cu distribuitorul nostru, compania Vadalex Agro din anul 2014. Este îmbucurător faptul că, tot mai mulți producători din Moldova optează pentru tehnică agricolă performantă, de calitate premium. Acum, cele mai vândute sunt utilajele destinate pregătirii terenului pentru semănat sau cele ce sunt utilizate pe parcursul sezonului, cum ar fi: grape, tăvălugi. Acum câteva săptămâni, compania Vadalex Agro a lansat pe piața Moldovei o serie de noi stropitori pretabile pentru suprafețe mai mici de teren. Mă bucur că am reușit să stabilim un parteneriat frumos cu aceasta și ne propunem și în continuare să-l dezvoltăm. Asigurăm producătorii cu piese de calitate superioară pentru tehnică pe care o procură”.

Umberto Miceli, business directorul companiei New Holland în Moldova și Ucraina, a constat că cheia succesului pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova este dotarea cu tehnică modernă, performantă.

„Având o experiență bogată de lucru atât în România, cât și Moldova, pot spune că producătorii agricoli din Moldova au depus maxim efort pentru a-și asigura întreprinderile cu cea mai bună tehnică și inputuri agricole. Am stabilit un parteneriat strategic cu Compania Vadalex Agro, deoarece am considerat că, în această țară posibilitățile de dezvoltare sunt mari. Pe câmpuri deseori putem vedea tractoare moderne, ce au o productivitate înaltă. New Holland este un brand full line, dispunem de toate tipurile de tehnică agricolă, începând cu tractoare destinate viilor și livezilor, combine dotate cu rotor dublu și cu o productivitate foarte înaltă. Această combină este apreciată și de fermierii din Moldova. Vadalex Agro este partenerul nostru de încredere, care are o cotă aparte pe piața Moldovei, unul dintre cei mai mari distribuitori. Avem o colaborare fructuoasă de mai bine de 10 ani. Necesitățile în agricultură se schimbă, iar New Holland este unul dintre principalii actori ce face posibilă satisfacerea acestor necesități. Optăm pentru o productivitate sporită a tehnicii, calitate și performanță. Dacă vorbim de tractoare sau combine, atunci cabinele acestora sunt dotate similar unor mașini luxoase, astfel, ne propunem ca și tinerii să-și dorească performanță și să contribuie la dezvoltarea sectorului agriculturii. În Moldova agricultura este o ramură strategică, iar cheia spre succesul acesteia sunt tehnologiile”.

Producătorii, care au participat la drive show au apreciat efortul depus de compania Vadalex Agro pentru organizarea unui eveniment atât de util și necesar. Igor Ciobanu, din satul Ciucur Mingir, raionul Cimișlia a constat că tehnica expusă reprezintă o soluție rentabilă și durabilă, care îi ajută să profite la maximum de resursele și aportul de producție de la pământul pe care îl cultivă.

„Prelucrăm circa 300 de hectare de pământ agricol. De obicei cultivăm floarea soarelui, grâu, porumb. Suntem încă la început de cale, dar avem deja stabilit un parteneriat cu compania Vadalex Agro de la care am procurat semănători, semințe, erbicide. Ne dorim să procurăm tehnică performantă, iată de ce am și venit la acest eveniment. Necesitatea de a avea tehnică performantă vine din faptul că avem o deficiență de forțe de muncă. Considerăm absolut necesare asemenea seminare pentru că vedem direct în condiții de câmp cum lucrează tehnica. Vom colabora cu Vadalex Agro pentru că pe parcursul anilor de când activăm nu am avut probleme nici cu semințele, nici cu echipamentul pe care l-am procurat de la ei”.

Sergiu Borinschi, din satul Sângerii Noi, raionul Sângeri, a spus că, fermierii trebuie să evalueze avantajele și rentabilitatea pe care o vor obține odată ce vor investi în tehnica performantă, după care să aleagă bine partenerii cu care vor lucra pe viitor.

„Suntem interesați de tehnica performantă care apare pe piață. Avem o colaborarea frumoasă cu această companie. Procurăm un spectru larg de produse pornind de la semințe, pesticide, tehnică. Am procurat deja 2 tractoare New Holland, care lucrează foarte bine. Nu am avut probleme, deservirea a fost la timp. Echipa Vadalex Agro este una competentă, care vine să ne ajute și să ne sprijine în activitatea pe care o desfășurăm. Prelucrăm circa 600 de hectare pe care semănăm grâu, porumb, floarea soarelui, ceapă, varză. Toate semințele sunt procurate de la această companie, inclusiv produse pentru protecția plantelor. Astfel de evenimente sunt foarte binevenite, deoarece este una când mergi în parcare și vezi un utilaj și cu totul diferit când îl vezi cum lucrează direct în câmp. Am avut experiența nefastă de a procura anumite agregate pe care așa și nu le-am putut pune în lucru. Totuși vorbim de o investiție destul de mare și cred că este bine să vezi cum funcționează tractorul pe care îl procuri”.

Agricultorul Vitalie Ciobanu, din raionul Cimișlia, recomandă colegilor să colaboreze cu compania Vadalex Agro, care este mai mult decât o companie care comercializează anumite produse, echipa se implică și vine cu soluții reale la problemele cu care se confruntă.

„Prelucrez peste 2000 de hectare în satul Hârtop din raionul Cimișlia și în raionul Leova. Avem 50 de angajați, dispunem de depozite unde putem să păstrăm circa 6-8 mii de tone în dependență de cultură. Dispunem, desigur și de tehnică agricolă modernă. Producem culturi caracteristice pentru zona noastră cum ar fi grâu, orz, floarea soarelui, porumb, am încercat și alte culturi cum ar fi sorg, soia, rapiță. Începând cu anul 2008 lucrăm cu Vadalex Agro de la care am procurat 2 tractoare mari, preconizăm pe viitor să mai achiziționăm unul. Totodată, am procurat și semănători, cultivatoare. Aplicăm mai multe produse de uz fitosanitar, dar și semințe de la această companie. Având un parteneriat de durată dispunem de anumite reduceri care ne avantajează. Avem doar cuvinte de laudă atât față de produsele pe care le comercializează, cât și față de echipa care ne ajută și ne oferă suport pe parcursul întregului an. Vin cu recomandări pentru aplicare produselor, dar și specialiștii care deservesc tehnica procurată reacționează prompt la solicitările fermierilor. De obicei, piesele necesare le au în stoc”.

Vladimir Agachi, directorul companiei SRL Accesal-Grup din satul Pepeni, raionul Sângerei a constat că, tehnica pe care o propune compania Vadalex Agro face față condițiilor climaterice care se înregistrează în ultima perioadă pe teritoriul țării. 

„Compania noastră prelucrează 2500 de hectare. Colaborăm cu mai multe companii din țară care ne  asigură cu tehnică, semințe, dar în special avem o colaborare de lungă durată cu Vadalex Agro. Ei propun tehnică agricolă începând de la tractor și până la unelte pentru prelucrarea solului. Vadalex Agro vine întotdeauna cu noutăți, cu cele mai moderne lucruri care se întâmplă în agricultură, iată de ce participăm cu mare drag la seminarele organizate. Avem posibilitatea de a discuta cu colegii producători, care deja au procurat tractoare de la Vadalex Agro și astfel se împărtășesc cu experiența pe care o au cu această tehnică. Pornind de la  faptul că ne confruntăm cu secetă severă pe întreg teritoriul țării, trebuie să dispunem de unelte, agregate cu care să putem prelucra solul la timp și să obținem o recoltă ca să putem supravețui. Am procurat de la Vadalex Agro scarificatoare, stropitori, grape. Sunt interesat să procur un plug. Totodată, cumpăr desigur semințe, pentru că compania nu are concurenți la acest capitol”.

Compania Vadalex Agro recomandă tuturor producătorilor agricoli să investească în tehnologie şi tehnică agricolă pentru recolte cât mai bune.

Link sponsorizat

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here