‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea: Numărul studenților înscriși la facultățile agricole a crescut

Vladimir Bolea: Numărul studenților înscriși la facultățile agricole a crescut

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vicepremierul Vladimir Bolea a participat la evenimentul ce a marcat începutul noului an universitar de la facultățile cu profil agricol din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Potrivit informațiilor prezentate de acesta, numărul tinerilor care au decis să opteze pentru studiile în acest domeniu a crescut, comparativ cu datele din anul trecut.

„Bucuria acestui an universitar este mai mare pentru că numărul studenților înscriși la facultățile agricole a crescut. Studenților înmatriculați în anul întâi le spun că au făcut o alegere bună și să nu se abată de la calea aleasă. Constatăm că, specialiștii domeniilor agricole vor fi la mare căutare, pentru că este o ramură a științei și cercetării. Realitățile arată că specialiștii pe domenii înguste vor deveni tot mai solicitați în următorii ani.

Recent, am reușit să creăm facilități pentru absolvenții de medicină veterinară. Aceștia vor beneficia de o îndemnizație unică de 15 salarii medii pe economie și compensații, dacă vor merge să-și desfășoare activitatea profesională în mediul rural. Avem nevoie de medici veterinari în ferme, pentru că așa vom putea asigura standardele înalte de sănătate animală, a calității produselor și de sănătate publică. Profesorilor le urez multă inspirație în instruirea tinerii generații și să reușiți cu izbândă îmbinarea aspectelor teoretice cu cele practice”, a transmis oficialul.

Potrivit datelor MAIA, comparativ cu anul trecut, în campania de admitere curentă se atestă o creștere a numărului de studenți moldoveni la facultățile agricole. În anul 2022, numărul acestora constituia circa 165, iar acum la programele de studii sunt înscriși peste 200 de tineri.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›