‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVulnerabili în fața grindinei: 25% din punctele de lansare din țară nu au rachete

Vulnerabili în fața grindinei: 25% din punctele de lansare din țară nu au rachete

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În acest sezon agricol mii de hectare de culturi agricole au fost afectate de grindină. Doar pe data de 2 august 2021 grindina a distrus 2500 de hectare de culturi agricole în diferite raioane ale țării, potrivit datelor IGSU.

Întregul an 2021 a fost marcat de astfel de calamități, astfel că stocurile de rachete s-au redus considerabil.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul antigrindină, nu au mai rămas rachete în aproape 25% din punctele de lansare. Astfel, este necesară achiziționarea a peste 2 mii de rachete, ceea ce presupune costuri de peste 12 milioane de lei.

„Serviciul funcționează de peste 55 de ani, eu lucrez de 35 de ani și nu-mi amintesc sezon cu astfel de ploi cu grindină. Nu sunt tipice pentru Moldova”, a menționat directorul Serviciului Antigrindină, Ion Garaba într-un interviu oferit publika.md.

Serviciul Antigrindină a solicitat alocarea a 12 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor, iar acum sunt în așteptarea unui răspuns.

Potrivit Serviciului Antigrindină, 24 de raioane ale țării sunt protejate de grindină, datorită a șase puncte de comandă și 132 de puncte de lansare antigrindină.

Datele statistice demonstrează că eficacitatea lucrărilor antigrindină este de 85-90%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›