‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnalitica500 de milioane de albine, decedate în trei luni în Brazilia din cauza pesticidelor

500 de milioane de albine, decedate în trei luni în Brazilia din cauza pesticidelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dispariția albinelor este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă planeta noastră, dar unele țări refuză să facă minimul necesar pentru prevenirea situației.

Brazilia se confruntă cu un val imens de albine decedate cauzat de utilizarea pesiticidelor periculoase pentru micile vietăți. Într-un studiu publicat de Bloomberg, utilizarea pesticidelor în Brazilia a dus la decesul a 500 de milioane de albine în doar trei luni ale anului curent. În această țară, consumul de pesiticide a crescut cu 770% între 1990 și 2016, în timp ce în fiecare colț al planetei a scăzut radical.

Prezența albinelor în culturile agricole este vitală pentru polenizare. Din păcate, brazilienii sunt destul de inconștienți când vine vorba de acest subiect, într-o țară în care 18% din PIB vine din agricultură. Problema pornește de la companiile producătoare de pesiticide, care sunt foarte influente în rândurile guvernanților din Brazilia.

FOTO: playtech.ro

În contextul unei creșteri a suprafeței cultivate de doar 8,1%, consumul de pesticide în Brazilia a crescut cu 150% între 2000 și 2015. Conform unei analize publicate de Greenpeace pe marginea subiectului, aproximativ 40% dintre toate pesticidele folosite în Brazilia sunt ”foarte toxice sau extrem de foarte toxice”. Ca referință, utilizarea majorității acelor substanțe este interzisă prin lege la nivelul întregii Uniuni Europene. În opinia Organizație pentru Mâncare și Agricultură a Națiunilor Unite, dispariția a 500 de milioane de albine a pus în pericol siguranța alimentelor la nivelul întregii țări.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›