Valeriu Papuc, alături de familia sa, a înființat o afacere cu care se mândrește, pentru că după cum afirmă el, produce sănătate și ajută oamenilor să se mențină în forță.
Activitatea se desfășoară în satul Pârâta, raionul Dubăsari și presupune obținerea unor produse sănătoase din semințe, fructe, nuci, germeni cultivați în zona ecologică a râului Nistru.
„Mai întâi de toate, am făcut un studiu de piață ca să văd de ce sunt interesați consumatorii, doar orice afacere începe de la a înțelege în ce spațiu economic te afli. După o analiză am constatat că atunci în țara noastră nu erau producători de uleiuri presate la rece, care aduc un beneficiu enorm organismului. Consumând aceste produse avem posibilitatea de a beneficia de cele mai importante vitamine cum ar fi A, E,D, K”.
Astfel, sortimentul de produse este unul destul de vast, pornind de la ulei presat la rece din semințe de struguri, dovleac, armurariu, in, floarea soarelui, fructe de cătină, miez de nuci și germeni de porumb.
„Ne-am Gândit să propunem mai multe produse care să corespundă necesităților unei categorii mai mare de consumatori. Producem uleiuri, dar și făină proteică, degresată din cătină, struguri, dovleac, in și armurariu, care au proprietăți curative deosebite. Altfel spus, producem pentru sănătatea omului”.
Materia primă o procură de la producătorii din zonă cu care încheie contracte din timp și care sunt asistați pe tot parcursul producerii.
„Avem contracte semnate cu producătorii din regiune și astfel ei cresc pentru noi, iar noi suntem responsabili și achiziționăm la timp producția. Respectiv, fermerii trebuie să aibă o grijă deosebită față de produs, mă refer la faptul că, trebuie păstrate corect astfel ca să nu se oxideze. Atunci când producem uleiul el trebuie să păstreze toate proprietățile necesare. Există o procedură îndelungată pentru păstrarea materiei prime, dar și a produsului finit. Fermierii cu care avem contracte sunt dirijați în procesul de producere pornind de la semănat și până la producerea propriu-zisă. Purtăm răspundere pentru Suplimentele pe care le Comercializăm”.
Pe lângă piața locală, produsele sunt exportate în mai multe țări, care deja cunosc calitatea și apreciază spectrul companiei.
„Exportăm în Italia, China, România, Belarus și desigur că ne dorim să extindem piețele de desfacere. Muncim zi de zi pentru afacerea noastră și pot să spun că, dacă îți dorești cu adevărat atunci cu siguranță reușești. Până la urmă, orice activitate are și riscurile sale”.
Au creat mai multe locuri de muncă, inclusiv pentru familiile tinere din regiune.
„Munca este permanentă, iar aceasta oferă încredere oamenilor care activează cu noi. Desigur că, pandemia a creat mai multe probleme și ne-a afectat activitatea la fel ca și a altor afaceri. În primul rând, din cauza restricțiilor impuse la vamă nu se importă la timp produsele necesare pentru ambalare. Inclusiv, dacă au fost închise magazinele și piețele, nici vânzările nu mai sunt așa cum ar fi trebuit să fie”.
Celor care și-ar dori o afacere în acest domeniu le spune să încerce, să nu stea să se gândească, dar să se apuce de muncă.
Comentarii