‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriEl - bucătar, ea - profesoară de muzică. Familia Tricolici și afacerea lor mioritică

El – bucătar, ea – profesoară de muzică. Familia Tricolici și afacerea lor mioritică

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Familia Tricolici locuiește în satul Colibași, raionul Cahul și de mai bine de 12 ani investește în propria afacere – ferma de capre. La moment au peste 100 de capete, dețineau și oi la care au fost nevoiți să renunțe, specializându-se doar pe creșterea caprelor pentru brânză, iar ferma lor, pe timp de pandemie, a devenit și mai cunoscută în capitală, dar și-n mediul online, căci cei doi au găsit timp să-și facă și pagină de facebook – Caș de Colibași.

Cum au pornit Ion și Angela afacerea respectivă, ce-și propun în condițiile de criză și ce așteptări au, citiți în continuarea acestui articol.

Despre primii pași în domeniu, Angela Tricolici își amintește cu emoții.

Ni s-a oferit un împrumut, iar noi am decis să procurăm iezi, aceștia fiind mai ieftini. În primul an doar am hrănit animalele, am avut grijă de ele, le-am păscut, apoi în primăvară am reușit să creștem numărul de capete și să avem lactație”.

‹ adv ›

Motivația de a lansa ferma a pornit din dorința de a munci acasă și de a fi în stare să-și întrețină familia.

Salariile sunt precum le știm, iar soțul fiind de la țară și bucătar de profesie era mereu necesar să aibă și unde locui dacă lucra la oraș. Ca să-ți construiești o casă și să reușești să-ți întreții familia salariul de bucătar nu te ajută. Atunci a decis să investească în animale. Eu lucrez la gimnaziul din satul vecin ca profesoară de educație muzicală având program doar o zi în săptămână. În restul zilelor lucrez la fermă și am grijă de afacerea noastră. Soțul paște animalele în câmp, eu rămân acasă și fac brânza și urda. Principalul e să fac brânza la timp, să fie fermă, bine presată, ambalată și dusă la rece”.

Cei doi lucrează cu multă dăruire la fermă și sunt ajutați de cele 4 fete. Angajarea unei persoane este pentru ei, deocamdată, luxul pe care nu și-l pot permite.

Când avem nevoie angajăm pe cineva, dar pe moment am renunțat la această idee. În primul rând nici nu găsim persoanele potrivite, iar în doilea rând toți cer salarii mari. Cu numărul de capete pe care le avem nu ne permitem un salarizat”.

Pagina Caș de Colibași îi ajută cu planificarea și gestionarea comenzilor care iau drumul capitalei. Cu toate acestea, familia Tricolici este în căutarea de parteneriate de durată cu magazinele interesate de producția lor.

Sursa: Caș de Colibași

Până acum realizam producția în raionul nostru, precum și în România, în Galați, căci suntem aproape. La început producția era mai puțină, acum avem peste 100 de capete și iezi avem vreo 60. Ne dorim o schimbare pe partea de comercializare a producției ca de exemplu să venim săptămânal să livrăm la un magazin specializat.

‹ adv ›
Sursa: Caș de Colibași

Halloumi. „Mă gândesc, dar parcă nu îndrăznesc”.

Printre produsele oferite clienților se numără cașul, urda, brânza, iar în sezoane se comercializează și carnea de capră.

Lista produselor, susține doamna Tricolici, ar fi mai lungă, căci ideile de afaceri curg gârlă, tot de ce e nevoie fiind ocazia perfectă pentru materializarea lor.

Vrem să revenim și cu alte feluri de produse lactate și brânzeturi. Am fost într-o călătorie în Cipru și am văzut cum se produce acolo halloumi. Este o brânză fiartă în zer și are un gust mai dulce. Noi, din păcate, atâta știm, să sărăm brânza, s-o depozităm în butelii și să o consumăm în cantități mici din cauza surplusului de sare. S-ar putea de făcut și alte feluri de brânză, să fie mai gustoase, nu doar sărate. Mă gândesc dar parcă nu îndrăznesc să încep producerea brânzei halloumi. Nu știu cum să oferim acest produs. Trebuie să avem ocazia la vreun târg sau la vreo prezentare. Nu putem veni cu un produs neștiind părerile clienților”.

‹ adv ›
Sursa:Caș de Colibași

În final, familia Tricolici vine cu un mesaj laconic către toți iubitorii de produse autohtone de calitate:

Îi îndemnăm pe toți să procure cu încredere producția noastră. Ne bucurăm să auzim reacții pozitive și să știm că produsele noastre sunt pe placul clienților noștri.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›