‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGilbert F. Houngbo a fost reales președintele IFAD pentru următorii patru ani

Gilbert F. Houngbo a fost reales președintele IFAD pentru următorii patru ani

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Gilbert F. Houngbo a fost numit din nou în calitate de președinte al Fondului internațional pentru dezvoltare agricolă (IFAD) pentru un al doilea mandat, la ședința anuală a Consiliului guvernatorilor, informează MADRM.

În cadrul unei ceremonii de sprijin și recunoaștere pentru acesta, statele membre l-au numit pentru următorii patru ani, fiind considerat liderul care a demonstrat cu succes importanța dezvoltării rurale pe termen lung ca soluție cheie la provocările globale cu care se confruntă în prezent lumea.

Cu o agendă și mai ambițioasă pentru următorii patru ani și un accent deosebit pe soluții tehnologice, modele de finanțare inovatoare și noi parteneriate din sectorul privat, IFAD va continua să combată foamea și sărăcia și să abordeze impactul devastator al schimbărilor climatice, al șomajului în rândul tinerilor și cel mai recent al COVID-19, pentru a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

‹ adv ›

În discursul său, Houngbo a vorbit despre cele mai importante priorități pentru mandatul său, nominalizând abordarea impactului devastator ale schimbărilor climatice, provocările majore cu care se confruntă tinerii din mediul rural în găsirea unui loc de muncă decent, care are un impact enorm asupra instabilității și migrației.

 „Cu pandemia care devastează încă zonele rurale și prognozele pentru creșterea sărăciei și a foametei, necesitatea ca IFAD să se extindă este mai urgentă decât oricând. Cu investiții sporite în agricultură și întreprinderi mici și mijlocii din mediul rural, IFAD își propune să creeze oportunități mai mari de ocupare a forței de muncă pentru tinerii din mediul rural. Luna trecută, IFAD a lansat Programul de Adaptare Îmbunătățită pentru Agricultura Micilor Fermieri (ASAP +), care își propune să fie cel mai mare fond dedicat canalizării finanțării climatice către producătorii mici. Programul își propune să mobilizeze 500 de milioane de dolari și să ajute peste 10 milioane de oameni să se adapteze la un climat imprevizibil. În ciuda vulnerabilității disproporționate față de schimbările climatice, fermierii mici primesc în prezent doar 1,7% din finanțarea globală a schimbărilor climatice”, a spus Houngbo, care este președinte al IFAD din 2017.

Sub conducerea lui Houngbo, IFAD își propune să își dubleze impactul până în 2030 și să ofere o viață în afara sărăciei și a foametei pentru milioane de oameni. Obiectivul este de a se asigura că 40 de milioane de persoane pe an își vor crește veniturile cu cel puțin 20% până în 2030, ceea ce este dublu față de ceea ce realizează în prezent IFAD.

În acest scop, Houngbo a cerut donatorilor să contribuie mai mult la IFAD, să livreze un program general de lucru de cel puțin 11 miliarde USD din 2022 până în 2024.

‹ adv ›

Houngbo a vorbit și despre importanța alimentelor pentru oamenii din mediul rural, întrucât majoritatea dintre aceștia muncesc în agricultură, alimentele fiind atât pentru întreținere, cât și pentru asigurarea traiului. El a subliniat necesitatea investițiilor în sisteme alimentare durabile care să permită populațiilor rurale să câștige venituri decente, să aibă diete hrănitoare și să ducă o viață demnă.

IFAD este singura organizație multilaterală axată exclusiv pe combaterea foametei și a sărăciei în zonele rurale în care trăiesc trei sferturi dintre cei mai săraci și cei mai insecuri alimentari din lume. Zeci de ani de progrese în ceea ce privește sărăcia extremă sunt acum inverse din cauza pandemiei COVID-19. Până la 2021 de milioane de oameni ar putea cădea în sărăcie extremă până în 2021 și se așteaptă ca alte 136 de milioane de oameni să fie flămânzi.

Sub conducerea lui Houngbo, IFAD și-a extins programul de lucru pentru a ajunge la 36% mai mulți oameni săraci și vulnerabili. La sfârșitul anului 2019, 132 de milioane de oameni din peste 90 de țări au beneficiat de investițiile IFAD. IFAD investește în oamenii din mediul rural, împuternicindu-i să reducă sărăcia, să sporească securitatea alimentară, să îmbunătățească nutriția și să consolideze rezistența. Din 1978, am acordat 23,2 miliarde USD subvenții și împrumuturi cu dobândă mică pentru proiecte care au atins aproximativ 518 milioane de oameni. IFAD este o instituție financiară internațională și o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite cu sediul la Roma – centrul alimentar și agricol al Națiunilor Unite.  

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›