‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleApicultorii care comercializează mierea vor trebui să-și înregistreze activitatea

Apicultorii care comercializează mierea vor trebui să-și înregistreze activitatea

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Mai mulți apicultori încercând să obțină înregistrarea sanitar-veterinară nu au putut-o face din motiv că nu dispun de certificat ce confirmă înregistrarea activității de întreprinzător.

Potrivit noilor modificări ale Ordinului Nr. 15 din 18-01-2021 cu privire la aprobarea Regulamentului de înregistrare sanitară veterinară a activităților agenților economici.

Pentru înregistrarea sanitar-veterinară, agentul economic trebuie să dispună de:

‹ adv ›
  • actul ce confirmă înregistrarea activității de întreprinzător în Republica Moldova;
  • actul ce confirmă dreptul de proprietate sau dreptul de folosință asupra spațiului;
  • acordul administrației publice locale pentru desfășurarea activităților solicitate în locația specificată;
  • o declarație pe proprie răspundere (formă liberă) că îndeplinește condițiile sanitar veterinare prevăzute de actele normative în vigoare pentru desfășurarea activității solicitate.

Mihai Dobrojan, reprezentant ANSA, a confirmat pentru Agrobiznes că apicultorii vor trebui să-și înregistreze activitatea pentru a obține autorizația sanitară veterinară și comercializa mierea la piață și supermarketuri.

„Pașaportul prisăcii se eliberează conform legii 70, adică nu sunt probleme. Noul ordin emis presupune înregistrarea activității pentru a obține autorizația sanitară veterinară, iar apicultorii vor trebui să se conformeze. Conform legislației, apicultorii trebuie să obțină înregistrarea sanitară veterinară care fără înregistrarea activității de întreprinzător nu se oferă.

Pentru a obține certificatul de întreprinzător este necesară înregistrarea prisăcii. În acest mod, statul responsabilizează apicultorii, aceștia vor achita impozite, dar vor putea beneficia și de subvenții, ajutorul statului. Apicultorii care nu au autorizație vor trebui să se înregistreze oficial, dacă comercializează miere”, a explicat Mihai Dobrojan.

Înregistrarea sanitară veterinară se efectuează gratis și pentru un termen nelimitat.

Modificările Regulamentului de înregistrare sanitară
veterinară a activităților agenților economici
, disponibile pe acest link.

Amintim că, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) va ajuta pe parcursul acestui an mai mulți apicultori din țară să își înregistreze afacerile și să identifice surse de finanțare pentru afacerile apicole, inclusiv prin aplicarea la subvenții. Detalii pe acest link.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›