‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 3 septembrie, 2024
28.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriContrabandă cu miez de nucă: Administratorii a două companii, condamnați

Contrabandă cu miez de nucă: Administratorii a două companii, condamnați

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Administratorii a două companii au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nuci din Republica Moldova în Turcia, în valoare de peste 57 de milioane de lei.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze (PCCOCS), este vorba de un dosar penal iniţiat încă în anii 2013-2014, pe contrabanda cu miez de nucă.

Totodată, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nuci și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. În context, unul dintre cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.

‹ adv ›

Probele administrate de autoritățile de investigație și prezentate de procurorul PCCOCS în instanța de judecată au demonstrat vinovăția ambilor administratori. 

Aceasta a dus la condamnarea primului administrator cu suspendarea parțială a pedepsei și executarea reală a 2,6 ani de închisoare.

În ceea ce-l privește pe al doilea administrator, acesta urmează să execute pedeapsa cu închisoarea pentru 1,6 ani. Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, în sumă de peste 57 de milioane de lei. 

‹ adv ›

Această sumă de bani urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică, în mod solidar.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›