‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 iulie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Strugurelui în Moldova: Soiul câștigător în concursul „Strugurele Gigant”

Festivalul Strugurelui în Moldova: Soiul câștigător în concursul „Strugurele Gigant”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Festivalul Național al Strugurelui, ediția a VIII-a, a avut loc pe data de 3 septembrie la Cimișlia. Evenimentul a reunit producători de struguri, exportatori, savanți din domeniu, producători de ambalaje și material săditor viticol.

Pe lângă o platformă importantă de discuții, tradițional, festivalul a inclus și câteva concursuri tematice: „Cel mai delicios strugure”, „Strugurele Gigant”, „Cea mai bună prezentare a producătorilor la Festival”, „Cea mai bună prezentare a meșterilor populari la Festival” etc.

Întreprinderea agricolă Terra Vitis, una dintre cele mai cunoscute întreprinderi producătoare de struguri la nivel național, a fost câștigătoare la patru categorii:

‹ adv ›

„Strugurele Gigant”, câștigător fiind strugurele de soiul Jaguar, care inițial avea 4010 g, dar până la cântar (mai multe ispite a trecut) a ajuns 3850 g.

„Cel mai Delicios Strugure” – soiurile Gurman Ranii, Aniuta și Livia bucurându-se de cea mai mare popularitate la capitolul gust.

„Via Anului” și „Viticultorul Anului” – câștigătorul căruia a fost Dmitri Mihov, tehnolog principal al SRL „Terra Vitis”.

‹ adv ›

Gospodăria a demonstrat participanților 24 soiuri din colecție, iar „Strugurele Gigant”, cu toate că a ajuns la licitație la valoarea de 850 lei, a fost dăruit câștigătorului licitației.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›