joi, 22 august, 2024
30.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeKWS - hibrizi de porumb, floarea-soarelui și sfeclă de zahăr recomandați în condiții de...

KWS – hibrizi de porumb, floarea-soarelui și sfeclă de zahăr recomandați în condiții de secetă

Recomandate

După ani de dezvoltare și testare a performanței inclusiv în condițiile țării, KWS vine cu mai mulți hibrizi de porumb, floarea-soarelui și sfecla de zahăr adaptați la condițiile de anevoioase de creștere și dezvoltare, inclusiv cu o toleranță bună la secetă și arșiță.

În acest context, KWS Moldova a prezentat rezultatele intermediare din acest an de pe loturile demonstrative din localitatea Mărăndeni, Fălești.

Sute de fermieri au avut ocazia să aprecieze genetica KWS, să discute cu specialiștii locali ai companiei, cât și cu cei de peste hotare care au venit să participe la eveniment, abordând o serie de subiecte cum ar fi atât recomandările privind alegerea hibrizilor, cât și prezentarea recomandărilor privind gestionarea unor boli și dăunători ai culturilor, cum ar fi la sfecla de zahăr.

Pentru cultura porumbului, KWS a recomandat câțiva hibrizi din CLIMACONTROL3 ce se caracterizează prin toleranță la secetă și arșiță în toate cele 3 etape cheie ale dezvoltării:

  • înainte de înflorit
  • în timpul înfloririi
  • după înflorit.

La cultura de floarea-soarelui, s-au recomandat hibrizii Suvex, Arnetes (Tehnologie SU) și Furious CLP (Clearfield® Plus).

Aceștia prezintă rezistență la principalele provocări cum ar fi Orobanche cumana (inclusiv rasa F), toleranță ridicată la Sclerotinia sclerotiorum, Phoma macdonaldi, Phomopsis helianthi și, mai ales, la mana florii-soarelui, Plasmopara helianthi.

La cultura de sfeclă de zahăr au fost recomandați hibrizii CONVISO® SMART.

Mai multe detalii aflați din videoul realizat în cadrul evenimentului sau accesând kws.com.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale