miercuri, 2 octombrie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVladimir Badiul, Colegiul Tehnic-Agrar Tiraspol: Avem prima livadă digitalizată din Stânga Nistrului

Vladimir Badiul, Colegiul Tehnic-Agrar Tiraspol: Avem prima livadă digitalizată din Stânga Nistrului

Recomandate

Digitalizarea loturilor experimentale și plantațiilor din cadrul instituțiilor de învățământ cu profil agricol din țară continuă.

De această dată, specialiștii iFarms, datorită sprijinului oferit de Guvernul Elveției prin Proiectul OPTIM, implementat de Helvetas Moldova, au instalat echipamentele pentru digitalizarea a 54 de hectare de culturi la Colegiul Agrar-Tehnic M. V. Frunze din Tiraspol.

Prima livadă digitalizată din Stânga Nistrului

„Cu ajutorul sprijinului OPTIM și iFarms, avem prima livadă digitalizată din Stânga Nistrului. A fost instalată stația meteo, senzorii pentru monitorizarea temperaturii și umidității, două capcane digitale pentru monitorizarea zborului dăunătorilor și ne-a fost asigurat accesul la aplicația iFarms.

Prin intermediul acestui suport, studenții noștri vor putea studia îndeaproape aceste tehnologii și vor fi mai aproape de cerințele pieței muncii. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat”, a menționat Vladimir Badiul, directorul Colegiului Agrar-Tehnic M.V. Frunze din Tiraspol.

capcane digitale daunatori

Instituția, alături de Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, dispune de tot spectrul de echipamente moderne și are acces la toate modulele aplicației iFarms pentru a realiza lucrările și experiențele necesare.

În total, datorită proiectului implementat, sunt digitalizate aproximativ 200 de hectare de teren agricol.

ifarms

„Educația de astăzi trebuie să pregătească tinerii pentru provocările de mâine, iar prin parteneriatul nostru cu OPTIM Project, contribuim la formarea unei noi generații de specialiști care vor transforma agricultura. Prin platforma noastră, oferim studenților acces la soluții inovatoare, care le permit să gestioneze culturile în mod eficient și sustenabil”, a menționat Petru Copacinschi, specialist digitalizare iFarms.

Pe lângă suportul menționat, urmează o serie de instruiri în cadrul cărora tinerii vor învăța cum să utilizeze corect și eficient toate opțiunile digitale disponibile și cum să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul digitalizării.

Mai multe detalii despre ce includ cele 16 module gratuite iFarms disponibile studenților pentru totdeauna și 18 module Pro pentru durata de trei ani, aflați în articolul Trei instituții de învățământ agricol primesc soluții digitale pentru 200 de ha.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale