‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 iulie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia vrea să facă din Crimeea un ˝paradis agricol˝

Rusia vrea să facă din Crimeea un ˝paradis agricol˝

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Federația Rusă are planuri mari legate de viitorul teritoriului nou anexat. Crimeea va primi un statut economic special, urmând ca pe teritoriul peninsulei să fie dezvoltate în special turismul și agricultura, anunță postul Radio Mayak.

De asemenea, ministerul agriculturii din Rusia anunța optimist zilele trecute că „adăugarea” recentă a Peninsulei Crimeea la teritoriile țării va însemna un plus de 2 milioane de tone de cereale la producția totală a țării în acest an. Ministerul se așteaptă ca producția totală de cereale din Rusia să se ridice la 97 de milioane de tone.

De ce optimist? Pentru că ultima dată când Crimeea a avut o asemenea producție de cereale a fost în anul 2011 – anul trecut regiunea a produs doar 800.000 de tone de cereale, iar în anul 2012 – 900.000 de tone.

‹ adv ›

Agrobroker.ro scrie că nu doar producția de cereale este domeniul în care Rusia se pregătește de schimbări în Crimeea – guvernul rus a și pregătit un program preliminar de dezvoltare a regiunii în domeniile turismului, producției de vin și de carne.

Investitorii plănuiesc să atragă fonduri de până la 5 miliarde USD în regiune, iar din această sumă circa 1 miliard USD va fi dedicată dezvoltării producției de carne. Suma va fi alocată în următorii trei-patru ani.

Industria cărnii din Crimeea este și în momentul de față un sector relativ puternic. Anul trecut regiunea a produs 180.000 de tone de carne, circa 3% din producția totală a Ucrainei. Industria cărnii de pasăre este cea mai dezvoltata în regiune: aproximativ 8% din producția totală de carne de pasăre din Ucraina a anului 2013 a fost produsă în Crimeea.

‹ adv ›

Crimeea va primi statutul de „zona economică specială”, iar experții locali vor primi stimulente puternice pentru dezvoltarea sectorului cărnii de porc din zonă. Experții avertizează, însă, că acest pas ar atrage o bună parte din investițiile în industria cărnii din celelalte zone ale Rusiei, ceea ce ar putea încetini dezvoltarea acesteia.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›