‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 29 august, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVasile Bumacov a ajuns la o înţelegere cu omologul său rus

Vasile Bumacov a ajuns la o înţelegere cu omologul său rus

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul în exerciţiu al agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a convenit cu omologul său din Rusia, Nicolai Fiodorov, să relanseze negocierile pentru înlăturarea barierelor la exportul produselor agroalimentare din Republica Moldova în Federaţia Rusă. Oficialul moldovean se află într-o vizită de lucru la Berlin, Germania, unde are loc Expoziţia Internaţională „Grune Woche-Berlin 2015” (Săptămâna Verde), transmite IPN.

Vasile Bumacov a anunţat că a avut o întrevedere cu ministrul agriculturii al Federaţiei Ruse, Nicolai Fiodorov, şi cu şeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzor), Serghei Dankvert. În cadrul dialogului oficialul a consemnat dinamica negativă înregistrată în fluxul comercial de produse agroalimentare.

Ministrul în exerciţiu a mai comunicat că în timpul vizitei sale a discutat şi cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Autorităţile Uniunii Europene sunt predispuse să acorde sprijin în continuare pentru modernizarea sectorului agricol.

‹ adv ›

În cadrul vizitei la Berlin, ministrul moldovean a avut întrevederi bilaterale cu ministrul federal al agriculturii din ţara-gazdă, Christian Schmidt, cu ministrul agriculturii al Poloniei, Marek Sawicki, cu cel al României, Daniel Constantin, şi cu cel al Lituaniei, Virginija Baltraitiene. Subiectul discuţiilor s-a axat pe examinarea relaţiilor bilaterale în domeniul agricol şi al extinderii colaborării în diversele ramuri ale agriculturii şi industriei de procesare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›