‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 29 august, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCând va fi reluată plata compensațiilor pentru pierderile provocate de embargoul rusesc

Când va fi reluată plata compensațiilor pentru pierderile provocate de embargoul rusesc

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agricultorii care nu au primit compensaţii de la stat vor trebui să aştepte până în martie-aprilie, după învestirea noului Guvern. Executivul nu mai are bani pentru acoperirea pierderilor fermierilor moldoveni provocate de embargoul impus de Federaţia Rusă. De cealaltă parte, agricultorii ameninţă cu proteste, în cazul în care statul nu-şi va respecta promisiunea. Suma compensaţiilor solicitate de producători se ridică la peste 320 de milioane de lei, transmite TRM.

Asociațiile de fermieri din țară spun că sunt gata să aștepte învestirea unui nou Guvern, însă doar până în luna martie.

Autorităţile promit că producătorii își vor primi banii, dar nu mai devreme de luna martie-aprilie. Numai pentru acoperirea pierderilor provocate de embargoul introdus de Federația Rusă pentru mere şi prune este nevoie de încă 70 de milioane de lei.

‹ adv ›

Ministrul în exercițiu al Agriculturii, Vasile Bumacov spune că totul depinde de învestirea noului Guvern și de perioada de care vor avea nevoie parlamentarii să ratifice un acord de 12 milioane de dolari, negociat cu Banca Mondială. Cât privește cele 270 de milioane de lei care nu au ajuns în fondul de subvenționare anul trecut, Vasile Bumacov spune că deja există o decizie de Guvern prin care banii vor fi plătiți.

În 2014, Guvernul a alocat 138 de milioane de lei despăgubiri în urma embargoului impus de Rusia. Totodată, fermierii au depus cereri pentru compensaţii în valoare de 212 milioane de lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›