‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTRANS OIL a făcut totalurile activității sale în perioada iulie - decembrie 2017

TRANS OIL a făcut totalurile activității sale în perioada iulie – decembrie 2017

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La întâlnirea conducătorilor tuturor subdiviziunilor Grupului companiilor TRANS OIL s-a subliniat că, pe parcursul a doi ani consecutiv, în Moldova s-a atestat o recoltă destul de înaltă a culturilor cerealiere. Acest lucru s-a reflectat pozitiv şi asupra rezultatelor activității subdiviziunilor Grupului, se spune într-un comunicat de presă al TRANS OIL.

Potrivit informațiilor prezentate de companie, în iulie – decembrie 2017, toate cele 15 elevatoare ale TRANS OIL, amenajate pe tot teritoriul Moldovei, au fost încărcate cu culturi cerealiere în proporție de 100%.

În sezonul 2017, în iulie, pentru prima dată a fost lansată platforma electronică pentru producătorii agricoli, unde orice fermier şi-a putut lăsa oferta pentru vânzarea cerealelor, la prețul indicat de Grupul companiilor TRANS OIL. Prin intermediul acestei platforme, în 2017 au fost achiziționate direct, fără intermediari, peste 150 mii tone de cereale. Astfel, fermierii au putut câștiga pentru producția lor mai mulți bani, iar companiile Grupului au putut atrage mai mulţi producători agricoli, inclusiv mici, care anterior erau impuși să-şi vândă producția angrosiștilor.

‹ adv ›

În plin sezon întotdeauna se atestă un anumit deficit de transport marfar. Pentru soluționarea acestei probleme, în premieră a fost lansată platforma electronică pentru transportatorii de încărcături. Acest lucru a permis stabilizarea prețurilor şi atragerea pentru cooperare a întreprinderilor mici şi individuale din domeniul serviciilor de transport.

Cea mai mare parte a cerealelor acumulate în elevatoare a fost direcționată spre export. Prin terminalele cerealiere ale Grupului din Portul liber internațional Giurgiuleşti, în perioada iulie – decembrie 2017, au fost încărcate 485 mii tone. Capacitatea de producere a terminalelor din port a constituit peste 1,2 mil tone pe an. În total, în Moldova au fost recoltate, potrivit datelor preventive, 1 milion 160 mii tone doar de grâu.

În perioada de raport, rezultate bune a înregistrat SA Floarea Soarelui, care face parte din Grupul de companii. Compania a trecut cu succes prin rebrandigul mărcii sale populare a uleiului de floarea soarelui – FLORIS, pe care a făcut-o mai modernă, care atrage atenția cumpărătorilor. Pentru prima dată în Moldova, o întreprindere specializată în produse alimentare, a trecut certificarea specială la standardul ISO 22000 – standard mondial al securității alimentare. La începutul anului 2018, la fabrică este planificată lansarea unei linii noi şi moderne de extragere a uleiului.

‹ adv ›

Cât ţine de comerțul pe piețele internaționale, în special a fost accentuat rolul SA Floarea Soarelui, care a câștigat licitația ministerului Comerţului din Irak şi a semnat un contract de livrare a uleiului de floarea soarelui în această ţară, în sumă de 25 milioane USD pe an. Activitatea intensă a acestei companii a contribuit la includerea SA Floarea Soarelui în TOP-10 cele mai mari întreprinderi din Moldova, la finele anului 2016.

În toamna anului 2017, Grupul de companii TRANS OIL a organizat pentru prima dată în capitala Moldovei forumul agro-logistic „Nipru-Dunărea-Marea Neagră”. În cadrul forumului, preşedintele grupului, Vaja Jhashi declarase:

„Noi ne dorim ca Moldova să apară pe harta globală a pieţei cerealelor şi semințelor culturilor oleaginoase în calitate de ţară care joacă un rol important în Regiunea  Mării Negre. Pe piaţa mondială şi regională a cerealelor şi culturilor oleaginoase mulți vorbesc despre Ucraina, România, Rusia… şi foarte puţini vorbesc despre Moldova. Ne-am dori ca ţara noastră să fie recunoscută ca un jucător important al acestei piețe. Şi nu vorbesc acum doar de Grupul nostru de companii, dar despre toţi participanții de pe piaţă. Îmi doresc ca, toţi jucătorii noștri să lucreze de comun, promovând interesele ţării noastre în calitate de producător şi exportator. Pe viitor se planifică organizarea periodică a acestui forum internaţional anume în Moldova. Astfel, va fi promovat brandul de ţară în calitate de jucător serios pe piaţa exportului de culturi cerealiere şi producător de ulei de floarea soarelui, recomandat printr-o calitate înaltă.”

La întrevederea cu conducătorii subdiviziunilor Grupului de companii TRANS OIL, preşedintele Vaja Jhashi a făcut totalurile preventive pentru prima (pentru grup) jumătate de an (iulie – decembrie 2017):

„Experienţa de ani arată că, Moldova, în calitate de ţară cu o agricultură riscantă, se ciocneşte periodic cu probleme climaterice, alternând anii cu recoltă bună şi nu prea. Însă, datorită implementării în agricultură a tehnologiilor moderne, de câţiva ani recolta în ţară este destul de înaltă. Grupul nostru de companii le acordă agricultorilor posibilitatea de a-şi realiza producţia la preţuri convenabile, asigurând şi păstrarea calitativă şi pe termen lung a acesteia. Totodată, Grupul oferă toată logistica pentru exportul cerealelor din Moldova, asigurând ţării încasări valutare şi fiscale. Obiectivul pentru al doilea semestru este pregătirea pentru noul sezon, care potrivit prognozelor preventive, nu va fi mai rău din punct de vedere al recoltei decât 2017. Este foarte importată continuarea practicii de contact direct cu producătorii agricoli, chiar şi cu cei mai mici, pentru a le oferi posibilitatea să-şi realizeze producţia direct, fără intermediari, ca într-un final aceştia să beneficieze de un câştig decent pentru munca lor.”

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›